Medniekus pārsteidz lāča pārgalvība Ogres pusē

Viktorija Gabrjuna 20.augusts 2020, 12:45
 
Ilustratīvs attēls / F64
Tiem, kas brīvo laiku šajās dienās vēlas pavadīt Pierīgas mežos – ogojot, sēņojot vai vienkārši pastaigājoties, jābūt uzmanīgiem. Ogres apkārtnē mednieki nofilmējuši lāci, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".
Medniekus pārsteidz lielā meža zvēra pārgalvība - tas dienas laikā viesojies vietā, kur vēl pirms dažām stundām staigājis cilvēks.

Mednieku novērošanas kameras video redzes lokā lācis parādās no ekrāna labās malas. Video nofilmēts aizvadītās nedēļas nogalē. Tuvojas rudens un redzams, ka lācis aktīvi meklē pārtiku, bet tai pat laikā zemē esošos kartupeļus tas neēd.

“Lāči klejo, manuprāt, ar to mums jāsāk sadzīvot,” mednieks un video saimnieks Juris Jasinkēvičs norāda, ka šī vasara viņam paliks atmiņā ar bieži redzētiem lāčiem.

Medniekus visvairāk pārsteidz tas, ka lācis ir ienācis tik dziļi Latvijā. Ierasts, ka lāču pēdas cilvēki redz Latvijas ziemeļu-austrumos pie Igaunijas un Krievijas robežas.

Taču tik dziļi Latvijā un netālu no blīvi apdzīvotām vietām lāči ir retums. Līdz Rīgas robežai ir aptuveni 30 kilometru, bet līdz Ogrei vispār tikai 8 kilometri no vietas, kur nofilmēts lācis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas