Nosoda JKP mēra kandidātes priekšvēlēšanu "sēšanos ratiņkrēslā"

tautaruna.lv 20.augusts 2020, 10:45
 
Vladislavs Proškins/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter sākusies diskusija par video, kurā Jaunās konservatīvās partijas (JKP) mēra amata kandidāte Linda Ozola redzama ratiņkrēslā.

Video tapis sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons". Tajā Ozola redzama, piedaloties eksperimentā par Rīgas "pieejamību" cilvēkiem ar invaliditāti.

Tā kā Ozola kandidē Rīgas domes vēlēšanās, Twitter lietotāji kritizēja politiķi par "lētu publicitāti".

"Cik gan jābūt varaskāram, lai sev PR taisītu šādā veidā," teikts kādā komentārā.

Arī reklāmas speciālists Ēriks Stendzinieks izteicies ironiski: "Gaidām fotosesiju morgā". Savukārt žurnāliste Elita Veidemane to nodēvējusi par "nekaunības un stulbuma kalngalu".

Tikmēr vairāki Twitter lietotāji skaidro, ka tā nav JKP priekšvēlēšanu reklāma, bet gan "Apeirona" iniciatīva.

"Nu ... šoreiz tas gan ir Apeirons organizēts uzdevums topošajiem domniekiem, lai praktiski parādītu, ka Vecrīga nav pieejama tautai ratiņkrēslos. Ja nemaldos, visi saraksti bez izņēmuma tika aicināti. Apeirons malači - izcila pārliecināšanas stratēģija," skaidrots komentārā.

Tomēr skeptiķus šis arguments nepārliecina.

"Topošajiem domniekiem? tieši jaunkomunistiem? pārējie atteicās? laikam saprata, ka tāda zīmēšanās 2 nedēļas pirms vēlēšanām ir patiesi amorāla," raksta Veidemane. Līdzīgās domās arī arī citi Twitter lietotāji, uzsverot, ka eksperimenta ideja nav slikta, bet kāpēc tas bija jādara neilgi pirms vēlēšanām.

Kā zināms, Saeima par Rīgas domes atlaišanu lēma šī gada sākumā. Startam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pieteikušies 15 saraksti. Savukārt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta pēdējā sestdienā.

Iepriekš Ozola skaidroja, ka JKP programma balstīta uz partijas identitāti saistībā ar tiesiskuma jautājumiem. Viņa akcentēja, ka šis uzstādījums izpaudīsies informācijas atklātības nodrošināšanā pašvaldībā. Ievēlēšanas gadījumā Ozola sola izvērtēt iespējamo Rīgas kapitālsabiedrību un pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu, vajadzības gadījumā vēršoties ar piedziņas pieprasījumu pret līdzekļu izšķērdētājiem. "Mēs mēģināsim atgriezt rīdziniekiem viņiem pienākošos līdzekļus," teica politiķe, norādot, ka taisnīguma nodrošināšanai varētu vērsties arī pret tiem, kas atbildīgi pret līdzekļu šķērdēšanu, būvējot Dienvidu tiltu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:25

Jaunākās diskusijas