Rīdzinieks Mārtiņš no Covid-19 izveseļojas vien pēc 38 dienām

Lelde Veinberga 20.aprīlis 2020, 21:02
 
Pixabay
Rīdzinieks Mārtiņš pēc 38 dienām saņēmis ziņu, ka jaunais koronavīruss Covid-19 beidzot uzvarēts un jau rīt varēs iet uz darbu. Lai arī Mārtiņa slimības gaita nebija smaga, visgrūtākais bijis tikt galā ar neziņu, cik ilgs būs ceļš līdz atveseļošanās brīdim, LTV "Panorāmai" skaidro vīrietis.

"Es slimoju 38 dienas, līdz uzzināju savu dubulto negatīvo analīžu rezultātu. Esmu ļoti laimīgs. Kopā es nodevu analīzes deviņas reizes. Emocijas bija ļoti nepatīkamas, ieguvu negatīvas, tad uzreiz atkal pozitīvas analīzes. Cik ilgi var... Rodas bezspēcības sajūta. No sākuma domāju, ka tās būs divas nedēļas un es būšu brīvs, bet tad pagāja mēnesis, un vēl bija pozitīvas analīzes," stāsta Mārtiņā.

"No sākuma bija viegli, domāju divas nedēļas papūtīšos mājās. Bet tā nenormālā neziņa, cik ilgi vēl. Šeit tu gaidi, nezinot ko. Man nebija nekādu pazīmju, gribējās iet ārā, bet analīzes parādīja - nē, sēdi un gaidi.

Pagājušā nedēļa bija smaga, sāku jau jukt prātā, tā neziņa, kad tikšu laukā, bija smaga. Man pirmajā nedēļā bija tikai neliela temperatūra un viss.

Pārējā periodā nebija vispār nekādu pazīmju," par slimības gaitu stāsta rīdzinieks.

Jau vēstījām, ka Mārtiņš pirmo vīrusa testu veica15. martā, kad atgriezies no komandējuma Spānijā, un tas bijis pozitīvs. Mārtiņš atceras, ka 11. marta rītā Spānijas viesnīcā viņš pamodies ar nelielu temperatūru un vieglām kakla sāpēm. Drīz vien medijos izskanējis paziņojums par ārkārtējo situāciju Latvijā un paziņots, ka Spānija ir "bīstamo" valstu skaitā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:41

Jaunākās diskusijas