Pensionāru pārim Olaines novadā pašizolācijas laikā nākas dzīvot bez elektrības

tautaruna.lv 20.aprīlis 2020, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Rīdzinieces Angelinas vecvecāki koronavīrusa pandēmijas laikā pašizolējušies nelielā namiņā Olaines novada Rājumos. Tomēr mierpilno atsvešināšanos dārzkopības kooperatīva “Bērziņi” teritorijā pārtrauca pēkšņs elektrības atslēgums, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Skaitītāja bija sasists stikliņš. Kaut kāds vietējais bandīts salauza skapi, sasita stikliņu. Un tas skaitītājs vairs neskaitīja. Piezvanījām vietējam elektriķim, cilvēks par to atbild. Viņš atnāca un teica, ka noņems [skaitītāju] un divu dienu laikā atliks vietā jaunu, jo to varot ātri izdarīt.

Divas dienas pagāja. Zvanām, bet viņš neceļ, " skaidro Angelina.

Vietējais elektriķis vēlāk atsūtīja īsziņu, kurā raksta, ka pensionāri paši tīši sabojājuši skaitītāju, turklāt jau otro reizi piecu gadu laikā. Kooperatīva pārstāvis arī izvirza divus risinājumus - lai īpašuma saimnieki pieslēdzas “Sadales tīklu” līnijai vai arī kļūst par draudzīgiem kaimiņiem.

"Divas nedēļas, un viņi nabagi dzīvo ar svecītēm. Nu, ko darīt. Neko jau nevar izdarīt. Paldies Dievam, ir gaišs, labi, ka apkure ir ar malku - silts ir, bet sēž ar svecēm. Nu, smieklīgi… Telefonu uzlādēt viņi nevar, neko viņi nevar. Sazināties ar viņiem nav iespējams. Labi, ka ir kaimiņi, kuri uzlādē telefonu, uzglabā pie sevis produktus. Nu, piedodiet, vecie cilvēki nevar tā dzīvot," pauž Angelina.

Nelielā dārza mājiņa vēl joprojām ir pieslēgta kooperatīva tīklam, tāpēc varas groži šajā situācijā ir vietējam elektriķim.

Angelina gan vairs negrasās meklēt kompromisu ar elektriķi, tāpēc jau pēc sižeta tapšanas sazinājās ar “Sadales tīkliem”, piesakot jaunu pieslēgumu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:09

Jaunākās diskusijas