Absurds! Rīdziniece izveseļojas no Covid-19, bet policija turpina viņu uzmanīt

Viktorija Gabrjuna 20.aprīlis 2020, 14:30
 
Oksana Džadana/F64
Covid-19 saslimšanu var pieveikt vieglāk nekā birokrātisku absurdu. Par to šonedēļ pārliecinājās rīdziniece Inta, kura nesen veiksmīgi izveseļojās no Covid-19, ko apstiprināja analīzes un ārsta slēdziens, taču atbildīgajām amatpersonām un policijai šīs fakts paslīdējis garām, tādēļ policija joprojām regulāri pārbauda, vai sieviete atrodas pašizolācijā. Kaut arī tam nav nekāda pamata, vēstīts Ģirta Zvirbuļa materiālā LTV raidījumā "Panorāma".

"10. aprīlī es saņēmu otro negatīvo analīzi un 13. aprīlī man tika slēgta darba nespējas lapa. Tas bija pirmdien. Otrdien mana ģimenes ārste nosūtīja visus datus Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC). Pagājušo nedēļu katru dienu, izņemot trešdien, mani ir apmeklējusi policija un kontrolējusi manu karantīnu," stāsta Inta.

Paradoksālākais šajā situācijā - kamēr Inta slimoja, policija viņu neapmeklēja ne reizes. Pārbaudes sākās tikai pēc tam, kad sieviete bija oficiāli izveseļojusies un policijas apmeklējumiem vairs nebija pamata.
Inta gan policistiem skaidroja, ka viņa ir izveseļojusies un karantīna nav jāievēro. Policisti atbildēja, ka to saprot, bet viņiem jāturpina veikt pārbaudes, līdz saņems šādu informāciju no SPKC. Uzrādīt noslēgto slimības lapu vai negatīvos analīžu rezultātus sieviete nevar, jo pārbaudes policija veic attālināti - piebrauc pie mājas un pa telefonu lūdz viņu pienākt pie loga atrādīties.

Lūdzot skaidrojumu atbildīgajām iestādēm, sākās ierastais futbols.
SPKC pārstāve Ilze Arāja apgalvoja, ka datus par Covid-19 pacientiem centrs policijai aktualizē katru dienu. Savukārt Valsts policija atzina, ka tās rīcībā esošajos sarakstos šī sieviete joprojām ir slima un viņai jāatrodas izolācijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas