Aculiecinieks nofilmē pulcēšanos Liepājas baznīcā

tautaruna.lv 20.aprīlis 2020, 12:09
 
ILUSTRATĪVS ATTĒLS / Kaspars Krafts/F64
Nesen tika vēstīts, ka Valsts policija sākusi pārbaudi par to, ka Sv. Annas draudzē Liepājā Covid-19 ierobežojumu laikā slepeni turpināti dievkalpojumi klātienē, turklāt vismaz vienā no tiem piedalījies arī Liepājas mērs Jānis Vilnītis. Kā izrādās, šis nebūt nav vienīgais pārkāpuma gadījums Liepājā. Tā kāda aculieciniece mikroblogošanas vietnē twitter dalījās ar video, kurā redzams vēl kāds Liepājā noticis dievkalpojums.

Aculieciniece raksta, ka dievkalpojumā, kas notika agrā svētdienas rītā, bija pulcējušies aptuveni 50 cilvēki.

"Pilnīgi normāls svētdienas rīts - pazīstams cilvēks no Liepājas naktī uzrakstīja, ka stāv pie baznīcas un vēro, kā ārā nāk draudze. Dievkalpjums noticis trijos no rīta. Cilvēku vairāk kā 50," teikts ierakstā.

Tikmēr komentāros twitter lietotāji pauž skarbu viedokli par notiekošo.

"Varbūt laiks atbildīgajai ministrijai sagatavot stingrākas prasības attiecībā uz šāda veida reliģiskajiem pasākumiem. Citās jomās efektīvs mehānisms ir licences anulēšana," teikts kādā komentārā.

Kā iepriekš tika vēstīts, Valsts policija sākusi pārbaudi par to, ka Sv. Annas draudzē Liepājā Covid-19 ierobežojumu laikā slepeni turpināti dievkalpojumi klātienē, turklāt vismaz vienā no tiem piedalījies arī Liepājas mērs Jānis Vilnītis (LRA), vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Vilnītis esot klātienē apmeklējis Sv.Annas draudzes baznīcā rīkotu Lieldienu dievkalpojumu, kurā, pēc paša teiktā, piedalījies ap pussimta baznīcēnu. Draudzes mācītājs Jānis Bitāns apgalvo, ka dievkalpojumus notur ar maksimālu piesardzību.

Kā ziņots, ārkārtējā situācija valstī Covid-19 izplatības mazināšanai pagarināta līdz 12.maijam un tās laikā noteikti arī pulcēšanās ierobežojumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:41

Jaunākās diskusijas