Vācu zinātnieki: Pasaulē atklāti vien 6% no inficētajiem ar koronavīrusu

Viktorija Gabrjuna 20.aprīlis 2020, 17:31
 
Kaspars Krafts/F64
Labaratorijās visā pasaulē atklāti vien 6% inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu. Tā secinājuši vācu zinātnieki Sebastians Follmers un Kristians Bommers, raksta ārvalstu mediji.
Pētnieki apgalvo, ka dati par infekcijas gadījumu skaitu daudzās valstīs ir neprecīzi, jo koronavīrusa testi aptver tikai nelielu cilvēku grupu.

Vācu inātnieki nonāca pie šāda secinājuma, izanalizējot Londonas kolēģu veiktā pētījuma rezultātus. Britu pētnieki vērtēja mirstības līmeni dažādās vecuma grupās, kā arī analizēja vidējo laiku starp simptomu parādīšanos un nāvi.

Follmers un Bommers izveidoja matemātisku modeli un aprēķināja aptuveno mirstības līmeni 40 valstīs, kur novērota jaunā koronavīrusa izplatība.

Pētnieki salīdzināja savus aprēķinus par 31. martu un oficiālo statistiku par 17. martu un secināja, ka rezultātiem ir izteikta neatbilstība. Reālais nāves gadījumu skaits pēc divām nedēļām izrādījās ievērojami lielāks nekā pirms divām nedēļām atklātie gadījumi.

Pēc viņu aplēsēm, aptuvenais Covid-19 infekcijas gadījumu skaits Amerikas Savienotajās Valstīs ir 11,8 miljoni, Spānijā - 5,7 miljoni, Itālijā - 3 miljoni, Francijā - 2 miljoni, Lielbritānijā - 2,1 miljons.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:56

Jaunākās diskusijas