Vai ar atvainošanos par Covid-19 laikā izdarītajiem pārkāpumiem pietiks?

Rita Lazda 20.aprīlis 2020, 19:00
 
AP/SCANPIX/LETA
Kopš brīža, kad koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā ieviesta ārkārtējā situācija, ikvienam sabiedrības loceklim jāievēro stingras prasības vīrusa izplatības tālākai ierobežošanai. Tiesa, deputāta Artusa Kaimiņa iespējamie pārkāpumi un Liepājas mēra Jāņa Vilnīša rīcība liecina, ka, iespējams, kāds līdz galam neapzinās situācijas nopietnību.

Vēl marta beigās, kad Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš atklāja, ka sasirdzis ar koronavīrusu Covid-19, viņš sociālajā tīklā facebook cēli klāstīja, ka no 17.marta atrodas pašiozlācijā. Tiesa, viņa apgalvojumus gan noraidīja vairāki citi iedzīvotāji, kuri apgalvoja, ka viņu arī pēc šī datuma manījuši iepērkoties veikalā. Viņam kritiku veltīja arī veselības ministre Ilze Viņķele, tomēr Kaimiņa kungs pārmetumus noliedza.

Savu devu pārmetumu saņēmis arī Liepājas mērs Jānis Vilnītis, kurš klātienē piedalījies dievkalpojumā Liepājā, lai gan šāda pulcēšanās ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegta. Viņš gan nav kautrējies atzīt savu kļūdu un par šādu rīcību atvainoties.

Protams, var uzteikt Liepājas mēru par atvainošanos, vai deputātu A.Kaimiņu par to, ka vispār plašākai sabiedrībai pastāstīja, ka saslimis ar Covid-19, bet kam jānotiek, lai mēs visi kopā beidzot saprastu, ka koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi nav joka lieta, un tikai tā mēs kaut nedaudz varam visi kopā izdarīt, lai arī Latvijā ar šo saslimušo cilvēku skaits nav jāmēra tūkstošos?

Jā, arī es neesmu sajūsmā par to, ka ierobežojumu dēļ nākas varbūt vairāk laika pavadīt četrās sienās, bet ticiet man, es būtu vēl tūkstoškārt niknāka brīdī, kad kāda neprāša dēļ būtu risks manai un manu tuvāko veselībai un dzīvībai. Un tad man nepietiktu vien ar to, ka kāds publicē savu atvainošanos sociālajā tīklā facebook.

Ja pirms vēlēšanām politiķi vēlas, lai potenciālie balsotāji redz viņu labos darbus, tad es vēlos, lai šie cilvēki apzinās, ka neko labu viņu reputācijai šāda "spēle" ar līdzcilvēkiem nu noteikti nedara. Turklāt pirms nākošajām vēlēšanām pieļauju, ka ne nu es vienīgā padomāšu, vai maz tie cilvēki, kas tik kvēli tiecas uz vietām augstos amatos ar savu piemēru parādījuši, ka to vispār ir pelnījuši. Un atgādinu, ka ja nu kāds vēl ir aizmirsis, ko nozīmē pašizolācija, karantīna un distancēšanās, tad ar to visu vari iepazīties šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:55

Jaunākās diskusijas