Baznīca noraida pārmetumus par 50 cilvēku piedalīšanos dievkalpojumā Liepājā

Rita Lazda 20.aprīlis 2020, 18:11
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Pēdējās nedēļas laikā Liepājas baznīcās notikušo dievkalpojumu dēļ izskanējis vairākkārt. Arī šodien vēstījām par kādas aculiecinieces uzņemtu video, kurā pausta informācija par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu neievērošanu. Baznīca gan pārmetumus noraida.

"Pilnīgi normāls svētdienas rīts - pazīstams cilvēks no Liepājas naktī uzrakstīja, ka stāv pie baznīcas un vēro, kā ārā nāk draudze. Dievkalpjums noticis trijos no rīta. Cilvēku vairāk kā 50," norādīts mikroblogošanas vietnē twitter publicētā video no situācijas Liepājā.

Baznīcas pārstāvis Igors Trofimovs laikrakstam "Kurzemes vārds" apstiprināja to, ka dievkalpojums tiešām noticis. Taču viņš noraidīja baumas par to, ka tajā piedalījās arī apmeklētāji. Tur neesot bojuši 50 cilvēki, bet gan tikai baznīcas kalpotāji, koris, kas kopā veidojuši 25 cilvēku grupu. "Kora dalībnieki ir daļa no dievkalpojuma, bez viņiem tie nenotiek. Baznīcas durvis bija ciet, apmeklētāju iekšā nebija,” norādīja I.Trofimovs.

Kā iepriekš tika vēstīts, Valsts policija sākusi pārbaudi par to, ka Sv. Annas draudzē Liepājā Covid-19 ierobežojumu laikā slepeni turpināti dievkalpojumi klātienē, turklāt vismaz vienā no tiem piedalījies arī Liepājas mērs Jānis Vilnītis (LRA), vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Vilnītis esot klātienē apmeklējis Sv.Annas draudzes baznīcā rīkotu Lieldienu dievkalpojumu, kurā, pēc paša teiktā, piedalījies ap pussimta baznīcēnu. Draudzes mācītājs Jānis Bitāns apgalvo, ka dievkalpojumus notur ar maksimālu piesardzību.

Kā ziņots, ārkārtējā situācija valstī Covid-19 izplatības mazināšanai pagarināta līdz 12.maijam un tās laikā noteikti arī pulcēšanās ierobežojumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas