Pensionāram ASV 5 gadi cietumā par reproduktīvās veselības klīnikas dedzināšanu

Portāls nra.lv 6.februāris, 16:30
 
Pixabay
73 gadus vecam vīrietim Amerikas Savienotajās valstīs, kurš mēģināja nodedzināt topošo reproduktīvās veselības klīniku Denvilā, federālā tiesa pirmdien piesprieda piecu gadu cietumsodu par ļaunprātīgas dedzināšanas mēģinājumu, kā arī piesprieda atlīdzināt zaudējumus vairāk nekā 320 000 ASV dolāru apjomā.

Pēc soda izciešanas viņam nozīmēta uzraudzība trīs gadu garumā. Federālajā tiesu sistēmā nav pirmstermiņa atbrīvošanas mehānisma.

Klīnikas īpašniece LaDonna Prinsa sacīja, ka viņa atvēra savu klīniku Indiānas pierobežā, lai palīdzētu cilvēkiem Ilinoisas štatā, kuriem šeit vairs nav pieejami aborti un citi reproduktīvās veselības pakalpojumi, pateicoties likumu izmaiņām pēdējos gados.

Apsūdzētā vīrieša advokāts atzīst, ka viņš tiek sodīts, jo neievēroja likuma varu, nevis par viņa pārliecību, norādot, ka neviens nedrīkst nodedzināt kāda cita īpašumu, tikai tāpēc, ka nepiekrīt tam, kā tas tiek izmantots. Notiesāto raksturoja kā citādi miermīlīgu pilsoni ar sešiem bērniem, no kuriem divi ir adoptēti, un skolotāja karjeru mūža garumā.

Notiesātais arī sacīja, ka viņš ar sievu kļuva par abortu pretiniekiem 1973. gadā un ka viņš zināja, ka viņam jāpārceļas uz Denvilu tiklīdz noskaidrojās klīnikas plāni, ko viņš raksturoja kā "abortu rūpnīcu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:56

Jaunākās diskusijas