Eksāmens Latvijas pilsonības iegūšanai Krievijas pilsonei izvēršas murgā

tautaruna.lv 6.februāris, 2:30
 
F64
Kāda sieviete pamatīgi pārdzīvo par savas mātes centieniem kļūt par pilntiesīgu Latvijas pilsoni, vēsta "Bez Tabu".
“Pati esmu Latvijas pilsone, dzimusi Latvijā, bet mana mamma ir Krievijas pilsone un vēlējās nokārtot Latvijas pilsonību. Viņa jau tiešām vairāk nekā 50 gadu dzīvo Latvijā. Viņa runā tekoši latviešu valodā. Un vispār ir, teiksim tā, Latvijas patriote bijusi… Jā, nu, mūsu kļūda ir tā, ka mēs neesam laikus viņai nokārtojuši dokumentus,” stāsta skatītāja.

Tomēr janvāra vidū ģimene sagaida svarīgo brīdi — naturalizācijas eksāmenu. Aptuveni 75 gadus vecā sieviete, cieši turot prātā visas zināšanas, ar autobusu mēro ceļu no Jaungulbenes uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļu Rīgā.

“Eksāmena laikā viss bija ļoti labi. Kā alternatīvu piedāvāja dziedāt himnu. Vai nu izvēlēties rakstīt, vai izvēlēties dziedāt himnu, ko mana mamma arī teica, ka viņa labāk dziedās himnu, jo rakstot viņa ne visur vienmēr liek garumzīmes, jo krievu tautības cilvēkiem tā ir, ka viņiem ir problēmas ar garumzīmēm,” pārbaudījuma norisi izklāsta meita.

"Dziedot himnu, tika pieļauta viena kļūda, kā rezultātā komisija paziņoja, ka eksāmens nav nokārtots. Rodas jautājums, kā šie vērtējumi tiek analizēti, jo cilvēks nokārto pilnībā visu eksāmenu, bet nepasaka vai nenodzied himnā vienu vārdu pareizi, šī iespēja netiek dota vairāk. Un ko tālāk!? Savu mammu sagaidīju raudošu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas