"Degvielas tvertnes vietā parasta plastmasas kanna"; dīvainākie automašīnu reidā kontatētie pārkāpumi

tautaruna.lv 6.februāris, 10:00
 
Ekrānuzņēmums
"Tām automašīnām, kurām reidā tikuši konstatēti rupji pārkāpumi, tika noņemta numura zīme un tālāk pārvietošanās notikusi ar evakuatoru," TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro VAS Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Liepiņš.
Šī gada janvāra beigās Valsts policija sadarbībā ar CSDD veica Rīgā iepriekš plānotu automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi, pastiprinātu uzmanību pievēršot ēdienu piegādātāju automašīnām. Četru stundu laikā tika pārbaudītas aptuveni 900 automašīnas, no kurām vairākas bijušas katastrofālā stāvoklī.
Kā neparastākos reidā konstatētos gadījumus Liepiņš min automašīnu, kuras degvielas tvertes vietā atradās plastmasas kanna ar degvielu, atklāti vadi, pārveidoti izpūtēji ar noņemtiem klusinātājiem, mēģinot padarīt automobili par sporta auto, paštaisītas hidrauliskās rokasbremzes un tamlīdzīgi.
Par to, kā bija iespējams, ka auto tik kritiskā stāvoklī varēja atrasties satiksmē, Liepiņš saka: "Daļa automobiļu nebija reģistrēti Latvijā noteiktajā kārtībā, bija ar ārvalstu numuriem, bez tehniskās apskates. Bet bija arī tādi ēdienu piegādātāji, kas braukā ar Latvijā reģistrētiem automobiļiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:48

Jaunākās diskusijas