Ukrainas kaujinieki apraksta šausmīgas kauju ainas par Avdijivku

tautaruna.lv 6.februāris, 4:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Avdijivkas mazpilsēta, kas atrodas abās frontes līnijas pusēs, kļuvusi par Ukrainas kara epicentru. To aizstāvošie ukraiņu kaujinieki runā par nežēlīgajiem un nogurdinošajiem uzbrukumiem, ko Krievija tur rīko, vēsta CNN.

"Starp drupām saduras Krievijas un Ukrainas karaspēks, ko medī bezpilota lidaparāti un dažkārt arī tanki. Zaudējumi ir lieli abās pusēs, bet īpaši Krievijas karavīru vidū, kuri metās bariem pret ukraiņu aizstāvjiem,kuri izveidojuši stabilas pozīcijas" teikts materiālā.

Tiek atzīmēts, ka Ukrainas kaujinieki būtībā apraksta šausmīgas ainas "no elles".

"Mirušie karavīri vienkārši guļ tur sasaluši... Neviens viņus neevakuē, neviens neaizved. Tāda sajūta, ka cilvēkiem nav konkrēta uzdevuma, viņi vienkārši aiziet un nomirst," sacīja Omega specdienesta virsnieks.

Tajā pašā laikā Krievijas karaspēks pastāvīgi papildina savus spēkus, norāda CNN, atsaucoties uz kaujiniekiem.

Piemēram, Ukrainas bezpilota izlūkošanas vienības komandieris Terenas pilsētā sacīja, ka pat tad, ja viņiem izdodas iznīcināt no 40 līdz 70 Krievijas kaujinieku dienā, "nākamajā dienā viņi papildinās savus spēkus un turpinās uzbrukt".

Viņš sacīja, ka viņa piloti no 110. mehanizētās brigādes nogalināja vismaz 1500 krievu 18 mēnešus ilgo kauju laikā ap Avdijivku. Tomēr viņi turpina nākt.

"Cīņa izvērtusies par nogurdinošu kauju kopā ar šķietami haotiskiem Krievijas uzbrukumiem ukraiņu ierobežotajiem, bet apņēmīgajiem dzīvajiem resursiem," raksta CNN.

Terenas izlūkošanas komandieris tieši paziņoja, ka Ukrainai nav pietiekami daudz ieroču un aprīkojuma, lai sakautu Krieviju. Viņaprāt, ukraiņi ierobežoto resursu dēļ ir spiesti būt labāki visā un radošāki.

"Kara sākumā viņu pārsvars bezpilota lidaparātos bija 10 reizes lielāks nekā mums. Šobrīd uzskatu, ka esam cienīgs pretinieks dronu formātā. Mēs visu diennakti apgaismojam debesis," viņš teica.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas