Mācītāja pedofila lieta izsauc šūmēšanos starp iksotājiem

tautaruna.lv 5.maijs, 14:30
 
Depositphotos
Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

1941. gadā dzimušais vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš laikā no 2018. gada augusta līdz 2022. gada aprīlim nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušās ķermeni veica seksuāla rakstura darbības ar piecām meitenēm vecumā no septiņiem līdz 16 gadiem pret viņu gribu, izmantojot uzticību un četros gadījumos bezpalīdzības stāvokli.

Jau ziņots, ka pēdējos gados par seksuāla rakstura noziegumiem apsūdzēti arī citi mācītāji. Rīgas pilsētas tiesa 9. maijā plāno turpināt skatīt krimināllietu, kurā toreizējais Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvests Krišjānis Dambergs apsūdzēts par bērna seksuālu izmantošanu baznīcas telpās.

Citā lietā pirmās instances tiesā par seksuāla seksuāla rakstura noziegumu kopā ar vēl vienu vīrieti apsūdzēts Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa.

Šī ziņa tiek apspriesta vietnē "X".

"Visi un viņu vecmāmiņa zina, ka savus bērnus vienus pašus palaist uz baznīcu ir tāpat kā viņus palaist uz “Neverland” pie Maikla Džeksona. Kāpēc pasaule vēl šito sūdu tolerē?" vietnē "X" tiešs ir mūziķis Ralfs Eilands.

Kristīne: Patiesībā ir otrādāk. Eksistē pedofili. To noliegt nevar. Un tad šie pedofili meklē vietas un profesijas, kur vieglāk piekļūt bērniem. Un tad pedofili kļūst par skolotājiem, mācītājiem, treneriem utt. Tā tas notiek. Nevis visi mācītāji ir pedofili. Uzbrucēji atrod, kur iefiltrēties.

"Kāpēc mediji sargā pedofilu mācītāju? Spriedums taču ir. Kādēļ nav vārds? Varbūt tomēr runāsim par šo tēmu skaļi un neizliksimies, ka tā neeksistē?" raksta Kaiva.

"Kad manā augstskolā pieauguši pasniedzēji uzmācas pilngadīgām studentēm, augstskola rīkojas, rektors atkāpjas vēl pirms izmeklēšanas beigām un tiesas spriedumiem. Kad baznīcas pārstāvji seksuāli izmanto 7-gadīgus bērnus, tiesa piespriež sodu, baznīcas priekšstāvji klusē…." secina Dace.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas