Mūsu atbalsts ļoti nepieciešams māsai un brālim: Veronikai un Semjonam

tautaruna.lv 13.augusts 2023, 14:15
 
Pixabay
Bērniem ir maza gadu starpība, Veronikai ir 3 gadi, bet Semjonam rit otrais dzīves gadiņš. Veronika ir smaidīga, dzīvespriecīga meitene, kurai patīk mūzika un dejošana, taču meitenītei ir invaliditāte, viegla garīgā atpalicība, kuras dēļ viņa nerunā, taču visu spēj saprast. Vēl pavisam nesen parādījās pirmais vārdiņš ‘’jā’’, kas ir liels progress, taču, lai meitenīte varētu sarunāties un izteikt svarīgos vārdus ‘’mamma un tētis’’ ir nepieciešama Jūsu palīdzība. Ļoti nepieciešamas logopēda nodarbības pie speciālista, vēsta ziedot.lv.

Arī Veronikas brālītim Semjonam ir nepieciešama palīdzība, jo puisītis ir dzimis priekšlaicīgi, diagnoze - bērnības autisms. Lai arī līdz gada vecumam nekas neliecināja par problēmām, tomēr šobrīd bērniņš nereaģē uz savu vārdu, nespēlējas ar citiem bērniem, nesaprot instrukcijas un nevar noturēt savu pudelīti. Semjonam ir nepieciešama ABA terapija. Veronikai divreiz nedēļā ir jāapmekkē logopēds, kas gadā izmaksā 2880 eiro. Semjonam trīs reizes nedēļā ir jāapmeklē ABA terapijas nodarbības, kas gadā maksā 5040 eiro.

Ģimenē ir divi bērni ar invaliditāti, tāpēc mammai nav iespējams atrast darbu, līdz ar to strādā tikai tētis un nav iespējams apmaksāt gan logopēdu Veronikai, gan ABA terapiju Semjonam.

Ziedot iespējams šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

13.augusts 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas