Eksperti nosauc produktu, kas ne tikai palīdzēs saglabāt labu veselību, bet arī zaudēt svaru

tautaruna.lv 13.augusts 2023, 2:30
 
pexels.com
Vitamīniem un minerālvielām bagāts produkts, tas veicina labu veselību un var pat palīdzēt zaudēt svaru - izklausās lieliski, vai ne? Izrādās, ka šādas īpašības piemīt vakame (wakame) jeb jūras aļģēm, kuras lieto uzturā, vēsta "The Sun".

Vakame ir viens no japāņu un korejiešu virtuves pamatproduktiem.

Tās ir jūras aļģes jeb jūras zāles.

Šis jūras produkts tiek izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, tai skaitā tas tiek pievienots klāt salātiem, zupām, uzkodām u.c.

Zinātnieki atklāj, ka šīs jūras zāles ir ne tikai ļoti gardas, bet arī neticami veselīgas.

Vakame satur daudz vērtīgo vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu. Šīs jūras zāles ir bagātas ar A, C, E un K vitamīniem, dzelzi, varu, fosforu, jodu, magniju, kalciju, fitoelementiem, tirozīnu (aminoskābe) un omega-3 taukskābēm.

unsplash.com

Tai pat laikā, pateicoties dažādām vērtīgām vielām, vakame satur ļoti maz kaloriju. Aptuveni 10 grami jūras zāļu (vai divas ēdamkarotes) satur vien piecas kalorijas.

Pētījumi lieicina, ka šīs jūras zāles palīdz uzturēt veselīgu asinsspiedienu, samazina sirds slimību risku, pateicoties tajā esošajam jodam palīdz ražot vairogdzedzeru hormonus. Zinātnieki uzskata, ka vakame var palīdzēt arī samazināt holesterīna un cukura līmeni asinīs, uzlabot insulīna rezistenci un zaudēt svaru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

13.augusts 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas