Brīdina par bīstamu krustojumu Āgenskalnā

tautaruna.lv 5.novembris 2021, 15:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Vecākus izmisumā dzen nedrošais Smiļģa un Zeļļu ielas krustojums Āgenskalnā, kas atrodas pie Friča Brīvzemnieka pamatskolas. Gan skolēniem, gan arī pašiem pieaugušajiem iespēja nokļūt zem mašīnu riteņiem diezgan liela, jo gājēju pārejas šeit nav – vien ātruma ierobežojumi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Man nācās izņemt bērnu no skolas, un mašīnu, kā ierasts, nebija kur likt pie Zeļļu ielas ieejas, nācās novietot pāri krustojumam pie Pašvaldības policijas. Zvanīju meitai un teicu, lai nāk uz mašīnu, un es skatos, ka viņai ir bail šķērsot krustojumu, jo mašīnas tik nāk un nāk," pauda Agneta.

Pirmklasnieka mamma baidās savu bērnu laist vienu uz tuvāko skolu, jo ne visiem pietiek drosmes šķērsot ceļu, kur nemitīgi traucas mašīnas, tāpēc viņa ik rītu pavada savu atvasi līdz pat skolas durvīm, jo dažu šoferīšu neiecietības dēļ kājāmgājējiem ne vienmēr izdodas tikt ielas pretējā pusē. Arī Friča Brīvzemnieka pamatskolas vecāku padomes loceklis Juris, satraukdamies par atvašu drošību, septembra beigās nolemj rakstīt iesniegumu ar ieteikumiem Satiksmes departamentam, lai uzlabotu satiksmes organizāciju šajās ielās.

"Divi ātruma vaļņi atrodas diezgan lielā attālumā viens no otra, līdz ar to mašīnas starp tiem pietiekami ieskrienas. Bērniem tajā krustojumā ir diezgan grūti tikt pāri ceļam, īpaši pēcpusdienās šeit veidojas ļoti bīstamas situācijas. Saistībā ar to uzrakstīju iesniegumu Rīgas domes Satiksmes departamentam, lūdzot izvērtēt šeit iespējamos riskus un izdomāt kādu risinājumu, pirms atgadās kāda nelaime," skaidro Juris.

Satiksmes departaments uz Jura vēstuli atbild, ka plānojot veikt satiksmes plūsmas un cilvēku kustības intensitātes mērījumus, kad mācības skolās pavisam atsāksies klātienē. Iestādes pārstāvji norāda, ka, ja veiktie mērījumi atbildīs kritērijiem, tad apsver ideju gājēju pārejas izveidei, ņemot vērā arī finansiālās iespējas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:55

Jaunākās diskusijas