Danilāns par Covid-19: Nevajag pārslimot

tautaruna.lv 5.novembris 2021, 8:31
 
Ekrānuzņēmums/LTV Ziņu dienests
Ārsts, profesors Anatolijs Danilāns sarunā Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam atklāti pastāstījis par slimnīcā pavadīto laiku un neslēpj kaunu par tiem, kuri atsakās vakcinēties.

A.Danilāns pērnā gada izskaņā pārslimoja Covid-19 un atzīst, ka slimības gaita bijusi ļoti smaga. Slimnīcā pavadīto laiku viņš atceras ar asarām acīs, vēstīts Ulda Birziņa sižetā "Rīta Panorāmai".

Cilvēku paļaušanos uz savu imunitāti un nevēlēšanos vakcinēties viņš sauc par dziļu, stipru egoismu.

Par savu pieredzi viņš saka: “Ziniet, nebija viegli. Es pasūdzēšos. Nemīlu sūdzēties, man sieva pat rājas. Neesmu pēc rakstura vaidētājs, pīkstulis. Bet man gāja smagi. Gulēju Stradiņa slimnīcā, savā slimnīcā. Nāca kolēģi, draugi, māsiņas skafandros. Es nepazinu viņus. Tāds nespēks bija, nepazinu viņus. Nosvīduši nabadziņi, nomocījušies."

Slimnīcā viņš pavadījis vairāk nekā mēnesi.

“Nevienu tuvinieku, kad nogulēju 39 dienas, nelaida klāt. Ne sieviņu, ne draugus. Es pārdzīvoju, ka man nav tuvinieku, ar ko parunāties. Bet kā maniem tuviniekiem? Sieviņa teica - šausmas, nevaru pie tevis aiziet, konsultējos ar taviem kolēģiem, un viņi godīgi pasaka, ar viņu visādi var būt. Es biju smags [pacients]. Viņa saka, tās ir šausmas, naktī nevaru gulēt,” pieredzē dalījās profesors.

Slimības laikā Danilānam bijis milzīgs nespēks, nav vēlējies runāt, tikai gulēt. Tagad pagājis pusgads un viņš joprojām izjūt Covid-19 sekas - līdzsvara traucējumus.

“Daudziem slimniekiem pēc tam ilgu laiku sirds ir švaka, nevar paiet, pastrādāt nevar. Paliek ilgstošas pārmaiņas, kaut arī viņš ir izdzīvojis. Īpaši tas ir nevakcinētajiem, smagi pārslimojušiem koronavīrusa slimniekiem. Nevajag pārslimot. Nevajag pārslimot,” uzsver Danilāns.

Profesors skaidroja, ka nevakcinētie nevar paļauties, ka viņu imunitāte spēs pati tikt galā ar šo vīrusu.

Danilānam sāp sirds, ka daļa Latvijas iedzīvotāju atsakās vakcinēties vai domā kaut ko nogaidīt: “Man patiešām ir kauns."

Danilāns pēc pārslimošanas ir divas reizes vakcinējies un, kad pienāks laiks, dosies arī pēc trešās potes, lai nostiprinātu sava organisma spēju pretoties vīrusam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:42

Jaunākās diskusijas