Cipule atklāj, kā cilvēki traucē darbam pandēmijā

tautaruna.lv 2.novembris 2021, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
"Lūdzu, netraucējiet mums strādāt!" - šādu paziņojumu savā mikroblogošanas vietnes Twitter profilā ievietojusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule. Kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" viņa skaidro, kam šis vēstījums ir adresēts.

L. Cipule norāda, ka ik pa laikam mediķiem nākas saskarties ar situācijām no iedzīvotāju puses, kas apgrūtina viņu darbu.

"[NMPD] brigādēm tomēr ir jāiznes diezgan liels emocionālais slogs, kontaktējoties ar [pacientu] tuviniekiem, jo tur tiek uzdoti visdažādākie jautājumi gan par vakcināciju, gan par kovidu, gan par to, kādas noslodzes ir slimnīcā, gan arī izteikti draudi, kad radinieks jāved uz slimnīcu," norāda mediķe.

L. Cipule arī atklāj, ka pati ir saskārusies ar situācijām, kad pie viņas mājas durvīm "izber miskasti" vai cilvēku grupa "dzied pandēmijas nav".

"Tas ir diezgan traucējoši. Mēs priecātos par to, ka mums ļautu vienkārši darīt savu darbu, jo tas ko dara Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests - mēs sniedzam palīdzību tiem, kuriem tā ir vajadzīga un mēs gribam to darīt vislabākajā veidā," atzīmē NMPD direktore.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:13

Jaunākās diskusijas