Dumpis dalās ar būtisku informāciju par senioru vakcināciju Latvijā

tautaruna.lv 2.novembris 2021, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar nozīmīgu informāciju par senioru vakcinēšanu.

Kā norāda infektologs, daudziem senioriem jau ir pagājuši seši mēneši pēc otrās vakcīnas devas. Viņš piebilst, ka "Janssen" vakcīnu saņēmušajiem otrā pote vajadzīga jau aptuveni pēc diviem mēnešiem.

"Balstvakcinācija 65+ vecuma grupā samazina hospitalizāciju un mirstību. Latvijā tā ir pieejama, bet atsaucība joprojām ir salīdzinoši zema," atzīmē U. Dumpis.

Uz politoloģes Ivetas kažokas jautājumu, ar ko ir pamatots sešu mēnešu ierobežojums pēc "Astra Zeneca" vakcīnas senioriem pēc 65 gadu vecuma, jo daudzi tieši ar šo vakcīnu tika potēti un šobrīd rit ceturtais, piektais mēnesis pēc potēšanas, U. Dumpis atbild, ka šie aprēķini pamatā balstās uz Lielbritānijas datiem, "kuriem ir vislielākā pieredze tieši ar šo vakcīnu un kur darbojas lieliska vakcīnu efektivitātes uzraudzības sistēma".

Jāatzīmē, ka Latvijā šobrīd norit kampaņa "Palīdzi sev. Palīdzi citiem", kuras mērķis ir iesaistīt dažādas senioru organizācijas un arī individuālus seniorus vakcinācijas pret Covid-19 popularizēšanā šaubīgo senioru vidū.

Kampaņas gaitā sadarbībā ar Latvijas Pensionāru federāciju un lokālām senioru organizācijām tiks skaidrota vakcinācijas pret Covid-19 nepieciešamība, apzinot šaubīgos vai neizlēmīgos seniorus dažādos reģionos, novados, pilsētās un ciematos.

Kampaņa "Palīdzi sev. Palīdzi citiem" ilgs līdz 15.novembrim..

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas