Homofobisks uzbrukums neapstiprinājās; vai žurnālistes un "Mozaīka" atvainosies?

tautaruna.lv 2.novembris 2021, 17:15
 
facebook.com
Vakar Valsts policija paziņoja par krimiālprocesa izbeigšanu lietā, kurā Tukumā sadega cilvēks. Apvienības "Mozaīka", žurnālistes Sandras Veinbergas un Sanitas Jembergas, kā arī citu skaļi paustais par homofobisku uzbrukumu neapstiprinājās, policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka tā bijusi pašnāvība. Soctīklos aicina atvainoties par Latvijas tēla bojāšanu un melīgu pieņēmumu izteikšanu.

Vakar Valsts policijas paziņoja, ka izbeigts kriminālprocess par traģisko jauna vīrieša bojā iešanu ugunsgrēkā Tukumā. Veicot apjomīgu izmeklēšanu, tika pieņemts gala lēmums un kriminālprocess ir izbeigts, jo nav konstatēts noziedzīgs nodarījums, kas būtu vērtējams kā homofobisks uzbrukums vai saistīts ar neiecietību vai novešanu līdz pašnāvībai. Valsts policija ir guvusi pierādījumus, ka šis traģiskais negadījums ir bijis pašnāvība, kuras iemesls ir personīgi motīvi sadzīves attiecību kontekstā.

Šī policijas publiskotā informācija radījusi viļņošanos mikroblogošanas vietnē “Twitter”, daudzi lietotnes lietotāji aicina ko teikt, šī kriminolprocesa sakarā, tiem, kuri kaismīgi izteicās un protestēja paret homofobiskiem uzbrukumiem Tukuma traģēdijas kontekstā, informācija par Latviju, kurā it kā ir notikusi konkrētā homofobiska neiecietība Tukumā, izgāja arī ārpus mūsu valsts robežām.

Savu atvainošanos vai viedokli aicina izteikties žurnālistei un publicistei Sandrai Veinbergai, ReBaltica žurnālistei Sanitai Jenbergai, LGBT apvienībai "Mozaīka" un citiem, tai skaitā partijai "Progresīvie".

"Vai profesorei @sandraveinberga pietiks dūšas un godaprāta atvainoties par viltus ziņu izplatīšanu un sabiedrības kūdīšanu pret konservatīvi domājošiem? Kļūdīties un atvainoties var katrs, pat profesors. Vai kā?"

"Drīzāk Daugava sāks tecēt pretējā virzienā,nekā tādas ultrasugstprātīgas dāmas,kā Veinberga un Buiķe,atzīs savas sastrādātās cūcības un atvainosies.Tāpat kā ReBaltica dāmas un citi liberālsorosistu un kremlistu propagandisti."

"Sandra Veinberga: "Visbeidzot noziedzniekam vai noziedzniekiem piektdien izdevās četros no rīta sagūstīt Normundu, apliet viņu ar degmaisījumu un aizdedzināt." Arī Sandra Veinberga: Sabiedrībai trūkst medijpratības un kritiskās domāšanas, lai atšķirtu viltus ziņas."

"Labdien, Sanita @jemberga:) Vai Jums šodien ir laba diena ? Tiešām nevēlaties neko pateikt Latvijas sabiedrībai ? :)"

"Dienas jautājums! Vai būs atbilde no @lgbt_mozaika? Tas roreiz bija ļoti nekrietni"

"Tukuma dedzinātāja sakarā Latvija ir nomelnota pasaules acīs,jo mozaika+mediji bļāva,ka te jau dedzina gejus.Pasaules masu mediji šo ziņu uztvēra ar sajūsmu un zemtekstu-"Beidzot tas ir noticis!Mēs vienmēr zinājām,ka cilvēki Latvijā ir tik homofobiski, ka gatavi dedzināt gejus!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:35

Jaunākās diskusijas