Šlesers sašutis: viņam nepiešķir Covid-19 pārslimošanas sertifikātu

tautaruna.lv 2.novembris 2021, 13:31
 
Kaspars Krafts/F64
Partijas "Latvija pirmajā vietā" dibinātājs Ainārs Šlesers sociālajā vietnē Facebook dalījies ar atklātu vēstuli valdībai, Saeimai un Valsts prezidentam par Covid-19 pārslimošanas sertifikāta saņemšanu.

Kā zināms, A. Šleseram inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta Dubaijā. Viņš ierakstā atklāj, ka kopā ar savu dzīvesbiedri un pieciem bērniem Dubaijā ieradies 18.oktobrī un 22.oktobrī viņam konstatēts pozitīvs Covid tests un viņš 10 dienas pavadījis karantīnā. Dažas dienas pēc viņa saslimšanas pozitīvi testi bijuši arī pārējiem viņa ģimenes locekļiem.

"Ņemot vērā to, ka mēs nebijām vakcinējušies, es griezos pie Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos, lai noskaidrotu, kā es un mani ģimenes locekļi var saņemt pārslimošanas sertifikātus.

Neviltots bija mans izbrīns par to, ka, saņemot atbildi no Latvijas vēstniecības, es uzzināju šādu faktu: ne man, ne pārējiem manas ģimenes locekļiem Latvijā netiks izsniegts pārslimošanas sertifikāts!

Kaut arī Latvijas vēstniecība ir saņēmusi oficiālu apstiprinājumu no Dubai Health Authority, ka es un mani ģimenes locekļi esam oficiāli reģistrēti kā Covid pozitīvo testu saņēmuši, Latvijas valsts neplāno atzīt šo faktu!" - vēstulē norāda A. Šlesers.

Viņš dalījies arī ar Latvijas vēstniecība atbildi viņa vēstulei, kurā norādīts, ka pārslimošanas fakts, kas konstatēts ārpus Eiropas Savienības dalībvalstīm, netiek reģistrēts Latvijā un nav iespējams iegūt Covid-19 pārslimošanas sertifikātu, jo neesot iespējams pārliecināties par saslimšanas datumu.

A. Šesers neslēpj savu sašutumu par šo faktu, jo uzskata, ka, caur Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecību Latvijā ir iespējams caur to iegūt oficiālus datus par saslimšanu.

"Apvienotie Arābu Emirāti ir atvēruši savu vēstniecību Latvijā, tātad caur šo vēstniecību arī būtu iespējams saņemt oficiālu informāciju par Latvijas pilsoņu saslimšanu ar Covid Apvienotajos Arābu Emirātos!" - uzskata A. Šlesers.

Nobeigumā viņš uzsver, ka arī pēc pārslimošanas viņa ģimene negrasās vakcinēties pret Covid-19.

"Ja valdības un Saeimas neizdarība neļaus mums saņemt Latvijā pārslimošanas sertifikātus, tad mana ģimene būs spiesta vērsties Eiropas cilvēktiesību tiesā, lai aizstāvētu savas tiesības!" - uzsver A. Šlesers.

Kā vēstījām iepriekš, Šlesers sociālajā medijā "Facebook" paziņojis, ka ir inficējies ar Covid-19.

Politiķis atzina, ka 22. oktobra rītā sajutis pirmās slimības pazīmes. Viņam esot bijušas nelielas galvassāpes un paaugstināta ķermeņa temperatūra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas