Soctīklos izvēršas pamatīga diskusija: kāda būs dzīve pēc 15. novembra?

tautaruna.lv 2.novembris 2021, 15:12
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter izveidota diskusija, kurā soctīklu lietotāji apspriež, kā viņi redz dzīvi pēc 15. novembra, kad tiks atcelta mājsēde.

Twiter lietotājs Juris Vaidakovs soctīklu lietotājiem uzdevis jautājumu, kā viņi saredz dzīvi pēc 15. novembra un to, kādu viņi to saskata savā ikdienā.

"Es gribētu aizbraukt ciemos pie vecākiem. Iet pārgājienā ar draugiem," savus plānus atklāj Juris.

Soctīklu lietotāja aicinājumam atsaukušies daudzi, kuri komentāros pauž ne tikai savu personiskos plānus par pēc ierobežojumu atvieglojumiem, bet arī to, vai vispār būtu nepieciešams pēc 15. novembra mājsēdi atcelt.

"Trenažieru zāle. Pie radiem. Uz kino. Sunju skola. Skaistumkopšana," savu prognozi izsaka uzņēmēja Viļa Krištopana meita Nikola.

"Mums Mazirbē dzīve kā parasti: Vilnis, suns un es. Pastaigas pa mežiem un liedagu. Katram savi datordarbi. Nekā netrūkst," norāda komentētāja.

"Dzīve turpināsies ar cerību, ka pavasaris būs. Biedējoša vilšanās līdzcilvēkos. Baidos, ka daudziem (gan labi pazīstamiem, gan tikai zināmiem) vairs nekad nespēšu uzticēties. Sagruvušas ilūzijas par Latviju kā krietnu latviešu valsti. Nāksies palikt burbulī," savās pārdomās dalās komentāra autore.

"Gribu, lai 11. klases skolēns tiek uz skolu un mācās klātienē. Jau trešais gads..." - ar tiešu atbildi dalās soctīklu lietotāja.

"Domāju, ka atraus visu vaļā, bd, skolas, augstskolas. Vai es to gribu? Nē. Būs regulāras karantīnas, visi pa kārtai sēdēsim kā kontaktpersonas. Kas man svarīgi? Lai tētis beidzot tiek pie ārsta un uz pārbaudēm un bērni dabū vakcīnas," norāda Twitter lietotāja.

"Izturam šito vēl kādu laiku, lai tas ārprāts beidzas. Mazos bērnus uz skolu, lielos bērnus vienu nedēļu attālināti, otru nedēļu uz skolu. Tagad kaut ko palaist vaļā, mīļā miera labad, ir tas pats kas kaula lūzumu ārstēt ar plāksteri," uzskata komentāra autore.

"Negribu vēl vienus Ziemassvētkus bez saviem mīļajiem. Mēs visi esam vakcinēti un daži ari vēl izslimojuši. Man jau pagājušo gadu bij drūmi. Negribu vēlreiz to pašu," atklāta ir komentētāja.

Kā zināms Ministru kabinets šodien diskutē par "dzīvi pēc 15.novembra" jeb periodu pēc stingrajiem Covid-19 ierobežojumiem, kas saukti arī par "lokdaunu", pirmdien pēc Sadarbības sanāksmes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka valdība lēmumu pēc 15.novembra atgriezties "zaļajā režīmā", kas paredz mazākus ierobežojumus personām ar Covid-19 sertifikātiem, jau iepriekš ir pieņēmusi, tomēr šodien sēdē tiks uzklausīts ekspertu viedoklis par to, kas iepriekš noteiktajā regulējumā piekoriģējams.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas