"Tas pēc kaut kā sāk izskatīties"; Jurģis Liepnieks komentē jaunākos vakcinācijas datus

tautaruna.lv 2.novembris 2021, 16:10
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Publicists, sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter paudis prieku par jaunākajiem vakcinācijas datiem.

Jau vēstīts, ka šobrīd 70% Latvijas iedzīvotāju vecumā virs 12 gadiem ir saņēmuši vismaz vienu poti.

"Tas pēc kaut kā jau sāk izskatīties. Pieskaitot izslimojušos un ņemot vērā ar kādu ātrumu atlikušie % iegūst dabisko imunitāti vai izmirst, parādās cerība, ka situācija sāks uzlaboties," uzskata J. Liepnieks.

Tomēr citi soctīklu lietotāji nav tik optimistiski un komentāros pie ieraksta pauž, ka vēl joprojām situācija ir pietiekami satraucoša.

"Cerība maza. Ja pret šo pandēmiju kovidiotus gala beigās piespiedīs savakcinēties, izglītības trūkums, sakombinēts ar milzīga apjoma dezinformāciju, nepazudīs. Būtiski nepalielinot sodus piem. par bērnu nevakcinēšanu pret "senajām kaitēm", dezinformācija atspēlēsies tajā sektorā," norādīts komentārā pie ieraksta.

"Laikam pagaidām tas pilnīgi neko nemaina, pavēro Nīderlandi un vēl dažas labas valstis ar vēl augstāku vakcinācijas aptveri," uzskata komentētājs.

"Vēl jau mums ir divas nedēļas, tie varētu būt pat ap 140K vakcinēto. Tikai ir samērā neskaidrs stāsts ar revakcināciju," uzskata soctīklu lietotājs.

Jau vēstīts, ka vismaz vienu poti pret Covid-19 Latvijā līdz šim saņēmuši vairāk nekā 70% iedzīvotāju, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, liecina aprēķini, izmantojot Nacionālā veselības dienesta (NVD) datus par vakcinētajiem līdz 1.novembrim un Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datus par provizorisko iedzīvotāju skaitu pa vecuma grupām Latvijā 2021.gada sākumā.

Kopumā Latvijā līdz šim pirmo poti pret Covid-19 vai J&J vakcīnu saņēmuši 61,78% iedzīvotāju, bet vakcinācijas kursu noslēguši 54,01% iedzīvotāju. Šajos aprēķinos gan izmantoti jaunāki aģentūrai LETA pieejamie CSP dati - par Latvijas iedzīvotāju provizorisko kopskaitu 2021.gada jūlija sākumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:27

Jaunākās diskusijas