Sieviete sašutusi par redzēto Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietā

tautaruna.lv 16.augusts 2021, 17:20
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Lai godinātu Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos, pirms pāris gadiemnelaimes gadadienā Zolitūdē tika atklāta piemiņas vieta - tas ir no stikla un betona veidots piemineklis.

Sociālajā vietnē Facebook Laura I. nesen publicēja sašutuma pilnu ierkastu par to, kā šobrīd izksatās piemiņas vietā.

Facebook

“Parasti neizsakos par lietām, kas mani satrauc, bet šoreiz vēlos izteikt savu sarūgtinājumu par redzēto. Runa ir par Zolitūdes traģēdijas “piemiņas” vietu. Saprotu, ka šobrīd tā esot pagaidu vieta, kas jau 7 gadus ir tikai “pagaidu”, bet vai tiešām nav iespējams nodrošināt tās uzturēšanu un sakopšanu?

Diemžēl apmeklējot to saskārāmies ar nepatīkamu skatu - aizaudzis ar nezālēm, nav iespējas novietot sveces un ziedus, jo tie tiek nopūsti un mētājas apkārt.

Ir daudzi cilvēki, kuriem šī vieta ir ļoti sāpīga, bet tai pašā laikā svarīga un gribētos, lai ir iespējams pieminēt tur aizgājušos cieņpilni un skaisti.

Būtu pateicīgi, ja būtu iespējams nodrošināt vietas sakopšanu un izveidot iespēju atstāt ziedus un svecītes piemiņai, tā lai tās paliek turpat nevis mētājas apkārt padarot kopējo skatu vēl drūmāku un nožēlojamu. Esmu pārliecināta, ka gan rīdzinieki, gan cilvēki, kas zaudējuši sev mīļos cilvēkus tai vietā, to ļoti novērtētu," raksta Laura.

Facebook

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas