"Uzmetiens tautai!" Petraviču kritizē par politisko divkosību

tautaruna.lv 16.augusts 2021, 9:20
 
Foto kolāža
Saeimas deputāte Ramona Petraviča pirms sešiem mēnešiem lepni pozēja fotogrāfiem brīdī, ka viņa saņēma “Astra Zeneca” pirmo poti. Savukārt sestdien Saldū viņa protestēja pret obligāto vakcināciju, pozējot pie plakāta “Nemainīšu veselību, brīvību pret nepārbaudītu vakcīnu”, ko var iztulkot kā aicinājumu nevakcinēties. Iedzīvotāji ir nesaprašanā, vai R. Petravičai ir veselības problēmas, kas liedz atcerēties pusgadu senus notikumus, politiskā divkosība vai arī potēšanās bija teātris?

2021.gada 12. februārī Ramona Petraviča, tobrīd vēl pildot labklājības ministres amatu, savā “Twitter” kontā ievietoja fotogrāfiju, kurā viņa redzama, saņemot poti plecā un mudinot arī citus vakcinēties: “Šodien saņēmu "Astra Zeneca" vakcīnas pirmo poti pret Covid-19. Līdz ko būs pieejamas vakcīnas, manam piemēram aicinu sekot arī citus, nevis nogaidot vērot procesu no malas. Atbildīgi izturoties pret vakcinēšanu, visiem kopā mums izdosies uzvarēt vīrusu.”

2021. gada 14. augustā R. Petraviča piedalījas piketā pret obligātu vakcināciju, pozējot pie plakāta ar uzrakstu “Nemainīšu veselību, brīvību pret nepārbaudītu vakcīnu”, ar šo attēlu daloties “Facebook”.

“Ātri gan Ramona mētelīti apsviedusi uz otru pusi, pastumta malā no siles!”, “Apkaunojoši, ka parlamenta deputāte izplata viltus ziņas. Ja tas notiek kundzes muļķības dēļ, tiek diskreditēta visa Saeima. Ja apzināti - tad vēl ļaunāk un darbs Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai”, “Tad sanāk tā, ka pati esi vakcinēta ar sāls ūdeni, un pārējie politiskie klauni ar vakcīnu. Kārtējais spēcīgais teātris. Uzmetiens tautai!!!! “, “Kādi dubultstandarti!!! Vai vakcīnu sastāvs ir mainījies kopš februāra, kad Jūs kopā ar pārējiem valdības ministriem vakcinējāties, kā arī aktīvi aģitējāt par vakcināciju sociālās aprūpes centros?”, šādi un līdzīgi ieraksti krājas zem sašutumu izraisījušā “Facebook” ieraksta.

Uz šiem komentāriem R. Petraviča atbildēja, ka joprojām paliek pie sava, proti, kaut arī viņa pati esot veikusi brīvprātīgu vakcināciju, sabiedrībai to nedrīkst noteikt kā obligātu. “Tā ir katra brīva griba. Mums ir jāciena katras puses izvēli. Un visiem sociālo tīklu diskusiju vedējiem vēlos arī norādīt, ka šis nav pirmais mans solis - jau jūlijā izveidojām Saeimā deputātu atbalsta grupu par brīvprātīgu vakcināciju,” norāda R. Petraviča.

Viņa atgādina, ka jau kā labklājības ministre viņa esot saskārusies ar situācijām sociālās aprūpes centros, kas lika uzdot neērtus jautājumus mūsu epidemiologiem, bet pārliecinošas atbildes viņa tā arī nesaņēma.

“Tāpat arī tagad mēs redzam, ka valstīs ar augstāku vakcinācijas līmeni ir augstāks saslimstības un mirstības īpatsvars. Maltā ar augstāko vakcinācijas aptveri EEZ - 87,6% - kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 354.3. Turpretim, Rumānijā ar otru zemāko vakcinācijas aptveri EEZ - 18% - kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 17. Šo pašu valstu mirstības rādītāji attiecīgi ir 11.32 un 2.03. Šobrīd mēs varam redzēt pirmos rezultātus un patieso vakcīnu efektivitāti uz pūļa imunitāti. Jautājumu ir vairāk nekā atbildes. Esmu šim jautājumam pievērsusies daudz mērķtiecīgāk, analizējot datus. Šonedēļ esam Veselības ministrijai nosūtījuši vēstuli, lūdzot skaidrot, cik no testētajiem ir vakcinēti. Bet runa nav par statistiku - galvenais mans arguments, ka mums ir jādod izvēles tiesības, nevis jānosoda un jāšķeļ sabiedrība,” uzsver R. Petraviča.

Viņai ir arī daudz aizstāvju, kuri uzslavē viņu par drosmi un tāpat kā R. Petraviča ir vakcinējušies, bet neatbalsta ideju par obligātu vakcināciju un bērnu vakcināciju.

“Ramona bija tā,kura sēžot vēl ministres krēslā, sāka runāt, pareizāk, uzdrīkstējās runāt par neprecīzajiem testiem. Runā arī šobrīd. Runājot par mētelīšiem un to apgriešanu, tad es tam nepiekrītu. Lai veicās taisnības uzvarā!”, ar šādu ierakstu tiek pausts atbalsts R. Petravičai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:18

Jaunākās diskusijas