Pasauli satricina video ar raudošu afgāņu meiteni

tautaruna.lv 16.augusts 2021, 18:53
 
Reuters/Scanpix/LETA
Talibi 15. augustā ieņēma Afganistānas galvaspilsētu Kabulu, bet prezidents Ašrafs Gani pameta valsti. Situācija ir kritiska, un daļa iedzīvotāju cenšas pamest valsti, taču ne visiem tas izdodas.

Tūkstošiem afgāņu steidzas uz Kabulas lidostu, kur viņi lūdz palīdzību un mēģina pamest valsti ar lidmašīnu. Tomēr daži nevar vai nemēģina aizlidot - piemēram, kādas afgāņu meitene, kuras video sociālajos tīklos īsā laikā ieguva lielu popularitāti. To noskatījās vairāk nekā 2 miljoni cilvēku.

Video mikroblogošanas vietnē Twitter publicēja irāņu žurnāliste un aktīviste Masiha Alinejada. "Mēs neesam nekas, jo esam dzimuši Afganistānā. Es nevaru beigt raudāt. Man ir jānoslauka asaras, lai izveidotu šo video. Neviens par mums nesatraucas. Mēs tikai lēnām ieejam vēsturē, smieklīgi, vai ne?" saka meitene video.

Viņa, iespējams, runā par to, ka jaunā vara valstī ieviesīs stingrākus musulmaņu noteikumus, jo īpaši attiecībā uz sievietēm.

Jau ziņots, ka, Afganistānu atstājot ASV un citu ārvalstu spēkiem, talibi šomēnes sāka ofensīvu, pārņemot savā kontrolē visu valsti un svētdien ieņemot galvaspilsētu Kabulu. Afganistānas prezidents Ašrafs Gani svētdien atstāja valsti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas