Profesors komentē Gobzema izteikumus par Covid-19

tautaruna.lv 16.augusts 2021, 15:13
 
Ģirts Ozoliņš/Romāns Koškarovs/F64
Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, ķīmiķis Ivars Kalviņš kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējis uz skatītājas jautājumu, ko domā par cilvēku, kuri atklāti iestājas pret vakcinēšanos, aicināšanu publiski izteikties medijos.

Skatītāja jautāja profesora domas par tā dēvēto "antivaseru" aicināšanu publiski izteikties. Tiek pieminēts arī politiķis Aldis Gobzems. Kalviņš norāda, ka, lai gan ir demokrātija, tomēr būtu jāseko līdzi, lai netiktu pausti meli.

"Demokrātija ir demokrātija, bet melot gluži ekrānā nevajag. Es negribu teikt, ka Gobzema kungs ir melojis, bet izstāstīt kaut kādas pasaciņas un apgalvot, ka tā ir patiesība, to gan vajadzētu žurnālistam pakontrolēt," uzskata Kalviņš.
Jau vēstīts, ka politiķis Aldis Gobzems iepriekš norādījis, ka neuzskata sevi par antivakseri, bet gan izdara lēmumu, ko vajag vai nevajag viņa veselībai.
Iepriekš Gobzems publiski paziņoja, ka pieteicies vakcīnas pret Covid-19 saņemšanai. Tiesa vēlāk, spriežot pēc ierakstiem Twitter, poti Gobzems nav saņēmis, vien uzrīkojis sava veida drāmu. Twitter izplatītajās ziņas tiek norādīts, ka Gobzema nolūks, acīmredzot, nebija vis saņemt poti, bet uzrīkot vien šovu un pabojāt dienu personālam, kuram uzticēta potēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:47

Jaunākās diskusijas