Soctīklos diskutē: kāpēc bail citiem pateikt, ka esmu vakcinēts?

tautaruna.lv 16.augusts 2021, 18:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Mikroblogošanas vietnē Twitter izvērtusies aktīva diskusija par kāda lietotāja jautājumu: kāpēc mēs esam situācijā, kur man bail svešiem teikt, ka esmu vakcinēts.
" Kāpēc mēs esam situācijā, kur man bail svešiem teikt, ka esmu vakcinēts, bet antivaxxeri par visām varītēm tev par savu nostāju paziņos," raksta kāds Twitter lietotājs.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Cilvēki uzskata, ka skaļu viedokļu paušanas pamatā ir bailes. Tiek minēti ieteikumi šādās situācijās labāk paklusēt un diskusijās neiesaistīties, taču nevajadzētu slēpt faktu par vakcinēšanos vai nevakcinēšanos.

"Gudrāki cilvēki vienmēr paklusē, kad nervozi kāds bļaustās, cerot, ka nomierināsies."

"Es saku bez minstināšanās. Lai anti vaksisti paši izvēlas, asiņot no manas klātbūtnes vai ne."

"Man gribējās to nozīmīti, lai nav jāskaidrojas. Vakar ar draudzeni par šo 2 stundas norunājām, katra palika pie sava, tad viena kolēģe, kas uzsāka tēmu par ģenētisko modifikāciju ar vakcīnas palīdzību. Vienkārši paklusēju. Man nav atlicis pārāk daudz resursu šādām diskusijām."

"Man pašā sākumā bija saruna ar manu antivax kolēģi. Nav jēgas tur kaut ko pierādīt. Esi potējies-labi. Pie ventilatora būs viņi, nevis Tu."

"Jo visa bļaušana, bravūra, sava viedokļa izrādīšana ir bailes. Bailes no Covid, bailes no vakcīnas, bailes no tā, ka tulīt šis cilvēks uzdursies kādam gudrākam, kas ar savu prātu, intelektu un zināšanām publiski noliks viņu pie vietas un viņš būs apkaunots līdz pasaules galam..."

"Palasot, saprotu cik ļoti man ir paveicies ar cilvēku loku, ar kuriem komunicēju ikdienā. Tie kuri vakcinēti - nedz reklamē to nedz kaunās no šī fakta ( es tajā skaitā) un nevakcinētie tāpat. Viens otru nenosoda un katrs paliek pie sava viedokļa bez diskusijām."

"Vakcinētas personas publiskajā telpā nav tik pamanāmas un necenšas par katru cenu sludināt vakcinācijas slavas dziesmas/neraksta dumjus komentārus, kur pagadās. Tāpēc var rasties iespaids, ka nevakcinētās personas nomāc publisko telpu ar pretēju rīcību."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas