Policijas suns Darvins palīdz uziet miljoniem nelegālo cigarešu

tautaruna.lv 26.maijs 2021, 13:09
 
Kaspars Krafts/F64
Ņemot talkā jau pieredzējušo dienesta vācu aitu suni, policijai izdevās sameklēt vairāk nekā 14 miljonus nelegālo cigarešu, ko likumpārkāpēji centās paslēpt, pārvadāt un pārdot. Pagaidām apcietināti divi cilvēki, bet ir pamatotas aizdomas, ka noziedzīgais grupējums ir krietni lielāks, vēsta raidījums "Degpunktā".

Rīgas apkaimē uz lielceļa [policija gan pagaidām vēl neatklāj, uz kura] apstādināta kāda aizdomīga kravas automašīna, kurai pie stūres sēdējis Igaunijas pilsonis.

Taujāts par to, kas atrodas piekabē, vīrietis atbildējis izvairīgi. Visas pazīmes liecināja, ka, iespējams, tur atrodas kaut kas nelegāls.

Pats šoferis sacījies, ka zina, kas atrodoties kravā un uzticoties pavadzīmei, bet, kā vērš uzmanību policijas pārstāve Inga Meikšāna, visticamāk, viņš bijis mācīts, ko atbildēt šādās situācijās.

Likumsargi veikuši kratīšanu un pārmeklējuši piekabi. Tajā atradās kastes ar cigaretēm - kopā 1,4 miljoni, kam trūka akcīzes marķējuma. Tālāk policisti uzmeklēja telpas, no kurām preces vestas. Tur tika uzietas vēl četri miljoni nelegālo cigarešu.

Pārbaudot daudzos nekustamos īpašumus, ļoti palīdzēja darba suns Darvins. Četrkājainā policijas palīga darbs ir saost cigaretes, izejmateriālus, un viņš norāda, kurā telpā varētu atrasties tas, kas saistās ar noziegumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas