Lipmans sola atņemt Kariņam ASV pilsonību

tautaruna.lv 26.maijs 2021, 9:20
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Pēc tiesa sprieduma, saskaņā ar kuru uzņēmējam Kirovam Lipmanam valstij jāmaksā teju divi miljoni eiro, Lipmans sola darīt visu, lai atņemtu Kariņam ASV pilsonību, vēstīts Edgara Orlova materiālā "Lipmanam liek maksāt 1,9 miljonus eiro" izdevumā "Privātā Dzīve".

Kā iepriekš pavēstīja "Grindeks" akcionārs Kirovs Lipmans, Rīgas apgabaltiesas paziņotais spriedums, ar kuru apmierināta šīs pašas tiesas iepriekš noraidītā SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor", iepriekš - Privatizācijas aģentūra) prasība saistībā ar valsts nesaimnieciski pārdotajām AS "Grindeks" akcijām, ir nepamatots, absurds un netaisnīgs un noteikti tiks pārsūdzēts.

Viņš pauda viedokli, ka Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdība uz notiekošo vienkārši noskatās vai pat "bezkompromisu tiesiskuma" apstākļos atbalsta šādu negodīgu praksi un nerūpējas par uzņēmējdarbības un nodokļus maksājošo uzņēmumu attīstību, tā vietā graujot tautsaimniecību un aizņemoties aizvien jaunus miljonus, kas kādreiz būs jāatdod Latvijas iedzīvotājiem.

"Šādos apstākļos sprieduma pārsūdzēšana ir vienīgais iespējamais risinājums. Cerams, Augstākā tiesa (Senāts) nebūs tik viegli ietekmējama," piebilda Lipmans.

"Privātajā Dzīvē" Lipmans šo situāciju nosauca par afēru.

"Tas vispār ir nonsenss - kā tas varēja notikt, ka mūsu premjerministram joprojām ir ASV pilsonība? Mana māsīca Amerikā ir lielā amatā. Es visu izdarīšu, lai viņam noņem to ASV pilsonību," pauda Lipmans.

Pēcāk Lipmans sacīja, ka ir jau runajis ar māsīcu un viņa teica, ka to mierīgi varot izdarīt. Gan māsīca, gan viņas paziņas ASV augstākajās aprindās bijušas šokētas, ka Kariņam ir gan Latvijas, gan ASV pilsonība.

Lipmans gan piebilst, ka pagaidām "ieslēdzis bremzes", jo cer, ka valdība vēl apdomāsies, pretējā gadījumā būs zvans māsīcai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas