"Sazāļoja"; sieviete stāsta par pieredzi slimnīcā Rīgā

tautaruna.lv 26.maijs 2021, 17:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Kāda sieviete uzskata, ka nedēļas laikā Rīgas austrumu klīniska universitātes slimnīcā "tika noindēta viņas māte".

Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka mamma slimnīcā tika uzņemta kā vesels cilvēks, bet tagad šī cilvēka vairs nav. Notikušajā viņa vaino slimnīcas darbiniekus.

"Mamma šajā paliatīvajā nodaļā iestājās kā vesels, fizisku darbu strādājošs cilvēks, labi izskatījās. Bet nedēļas laikā viņu noindēja un man vairs nav mammītes, dārgākā cilvēka pasaulē.


Onkoloģijas ārstēšana arī gāja uz labo pusi. Mocīja vemšana.
Bet māsiņas viņu sazāļoja, lai tikai gulētu. Špricēja un špricēja miega un apdullinošas zāles. Dienu vēlāk mammai bija jau grūtības parunāt. Teica, ka visu laiku nāk miegs, bet nezina, kāpēc.


Tad ar māsu katru dienu zvanījām māsiņām, lai zinātu, kā mammai iet, jo katru dienu gribēja gulēt vairāk un vairāk. Bet māsiņas nelaipnā tonī kaut ko atcirta ne pa tēmu. Tik šausmīgu personālu redzēju pirmo reizi.


Tad atbraucu pie mammītes un viņa lēnām aizgāja manā klātbūtnē. Es biju šokēta, kā no tik stipra, veselīga cilvēka var aiziet nedēļas laikā.


Sēdēju viena pati kaktiņā un raudāju, neviena māsiņa nepienāca klāt, tikai staigāja garām žāvādamās. Es biju uz pauzes," raksta sieviete, precizējot, ka runa ir par paliatīvo nodaļu "Biķernieki".

Tikmēr komentāros cilvēki vērš uzmanību, ka šajā situācijā ir neloģiskas detaļas.

"Izsaku līdzjūtību, protams, taču kaut kas šajā stāstā nerīmējas... kā PALIATĪVAJĀ nodaļā var iestāties "vesels, fizisku darbu strādājošs cilvēks"? Šajā nodaļā aprūpē pacientus, kuriem vairs nav izredžu. Un kāpēc likt tādam cilvēkam ilgāk mocīties?" teikts kādā komentārā.

Jau iepriekš ziņots gan par ārstu un medicīnas darbinieku bieži vien negatīvo attieksmi pret pacientiem dažādās Latvijas medicīnas iestādēs, gan nepieņemamām lietām un situācijām, kas notiek slimnīcās.

Piemēram, kāda paciente vaino Stradiņa slimnīcas mediķus paviršībā un pēc notikušā vairs nekad nevēlas ārstēties Stradiņu slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas