Liepājā skolnieces nežēlīgi atriebjas klasesbiedrenei

tautaruna.lv 2.maijs 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Romāns Kokšarovs/F64
Aprīļa viducī Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskolas 9. klases audzēkne atbrauc uz izglītības iestādi ar motorolleru, novieto to stāvēšanai un dodas uz klasi. Jau pēc pāris stundām braucamrīks tiek pārvērsts līdz nepazīšanai, vēsta "Bez Tabu".
Motorolleram norauti visi virziena rādītāji, sadauzīti lukturi, saskrāpēts korpuss un sagriezts sēdeklis, kā arī izrautas citas detaļas.

Skolnieces tētis Edgars, kurš vēlāk arī noskatījies videonovērošanas kameras ierakstu, atklāj, ka ļaundaris noziegumu paveicis aptuveni divdesmit minūšu laikā. Kas zīmīgi, ka tas darīts pat trīs piegājienos, starplaikos ar viedierīci fotografējot un aktīvi sazinoties ar kādu. Vecākiem aizdomas, ka pret meitu veikts pasūtīts mērķtiecīgs uzbrukums.

Pēc saņemtās ziņas no meitas par paveikto noziegumu tēvs momentāni steidzas uz skolu un par notikušo ziņo likumsargiem. Edgars policijai arī sniedz informāciju par likumpārkāpuma iespējamo ķēdi un iesaistītajām personām - vienu vai pat divas klasesbiedrenes.

Kā konflikta cēloni vecāki min meitas sekmīgo un nozieguma iespējamās “pasūtītājas” nesekmīgo vērtējumu. Māte un tēvs nenoliedz, ka meita ar klasesbiedreni pārbaudījuma laikā, tautas valodā runājot, “špikojušas”, taču vērtējumi atšķīrušies. Skolas direktors Gints Ročāns gan uzskata, ka iespējamā konflikta iemesli varētu būt pavisam citi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas