Ar pāris dienu starpību mirst divi Krievijas populārākie modes dizaineri

tautaruna.lv 2.maijs 2023, 13:20
 
AP/Scanpix/LETA
30.aprīlī kļuva zināms par leģendārā Krievijas modes dizainera Vjačeslava Zaiceva nāvi, bet šodien kļuva zināms par Valentīna Judaškina aiziešanu aizsaulē.

30.aprīlī Vjačeslavs Zaicevs tika hospitalizēts ar iekšēju asiņošanu, vēlāk viņš nomira reanimācijā. Modes dizaineris bija 85 gadus vecs.

2016. gadā viņam tika diagnosticēta Parkinsona slimība, kas radīja problēmas ar locītavām. Neskatoties uz slimību, modes dizaineru veda uz saviesīgiem pasākumiem, tomēr viņš nevarēja pārvietoties patstāvīgi.

Savukārt šodien kļuva zināms, ka 59 gadu vecumā mūžībā aizgājis slavenais krievu modes dizaineris Valentīns Judaškins.

2021. gadā Valentīns Judaškins pirmo reizi pastāstīja par savu cīņu ar vēzi. Apmēram pirms pieciem gadiem modes dizainerim tika diagnosticēts audzējs nierēs, sākās metastāzes. Neskatoties uz to, viņš turpināja strādāt.

Vēl vakar arJudaškinu sazinājās žurnālisti, un viņš komentēja Vjačeslava Zaiceva nāvi. “Pasaule ir zaudējusi lielisku modes dizaineru, mākslinieku un radītāju... Viņš palīdzēja daudziem, īpaši jauniem un topošajiem dizaineriem. Bija ļoti atklāts. Un lielisks profesionālis savā jomā,” viņš teica.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas