Brīdina suņu saimniekus Rīgā

tautaruna.lv 2.maijs 2023, 13:15
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Vairāki suņu saimnieki dažādos Rīgas parkos uzgājuši ēdiena paliekas, kurās paslēptas tabletes. Pagaidām likumsargiem nav informācijas par to, ka kāds speciāli nodarbotos ar kaitniecību, tomēr mājdzīvnieku īpašnieki tiek aicināti ziņot par neparastajiem atradumiem un pievērst pastiprinātu uzmanību tam, ko pastaigas laikā dara viņu četrkājainais draugs, vēsta "Degpunktā".

Aleksandras ieraksts sociālās tīklošanās vietnē par gaļas gabaliem Ziedoņdārzā, ko sieviete atradusi pastaigājoties ar suni, sacēla trauksmi mājdzīvnieku īpašnieku vidū. Vairāki rīdzinieki dalījās ar līdzīgiem atradumiem citos galvaspilsēta parkos. Dzīvnieku draugiem ir aizdomas, ka kāds nelabvēlis mēģina noindēt suņus un kaķus.

“Vakarā mans suns aizveda pie krūma un tur bija dīvaina gaļa lielos gabalos. Neesmu redzējusi, ka tā baro suņus vai kaķus” stāsta suņa saimniece Aleksandra. Gaļa krūmos novērota vairākus vakarus, piebilst suņa saimniece.

To, ka nomestajos ēdiena gabalos kaut kas paslēpts, pamanīja arī Ņikita, pastaigājoties Vērmanes dārzā. Vīrietis izsauca policija, kas atradumu piefiksēja.

“Viņi rīkojas diezgan gudri, paņem maizes gabaliņu, samīca, iemērc kaut kādā gaļinā un iekšā ir tablete. Kādas tabletes, man liekas, ka visi suņu īpašnieki zina,” piebilst vīrietis.

Ne pašvaldības policijā, ne Valsts policijā iesniegumi par līdzīgiem gadījumiem pagaidām nav, tomēr patruļas, kas uzmana apkārtni parku tuvumā, sola pievērst pastiprinātu uzmanību tam, kas pastaigu vietās notiek.

<iframe width="640" height="360" src="https://play.tv3.lv/embed-video/nejausi-nomestas-tabletes-vai-sunu-inde,clip-5503817?autoplayOnHover=true" class="tv3play" frameborder="0" scrolling="no" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media *; picture-in-picture" allowfullscreen=""></iframe>

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas