Kāds vīrietis kļuvis par 600 bērnu tēvu; radušās bažas par iespējamu asinsgrēku

tautaruna.lv 2.maijs 2023, 20:30
 
Pixabay.com
Nīderlandē kāds vīrietis kļuvis par bioloģisko tēvu 500 līdz 600 bērniem visā pasaulē - tiesa viņam aizliegusi turpināt nodot bioloģisko materiālu spermas bankā, vēsta unian.net.

Vīrietis, kura vārds esot Džonatans Meiers, kļuva atpazīstams 2017. gadā, kad viņš kā spermas donors kļuva par tēvu vairāk kā 100 bērniem Nīderlandē un tiesa viņam aizliedza nodot spermu šajā valstī.

Vīrietis turpināja darboties kā donors citās valstīs, lielākoties izmantojot dāņu donoru banku "Cryos". Meiers arī meklēja iespēju ziedot spermu, izmantojot citu vārdu, dažādās interneta vietnēs, kurās potenciālie vecāki meklē donorus.

Šobrīd izmeklēšana liecina, ka Meiers ir potenciāls tēvs 500 - 600 bērniem visā pasaulē, un tiesa viņam pilnībā aizliegusi nodot spermu. Tāpat tiesa likusi viņam sazināties ar ikvienu klīniku, kurā glabājas viņa nodotais materiāls, un lūgt to neizmantot. Par pārkāpumiem draud sods.

Par iemeslu satraukumam kalpoja kādu vecāku, kas izmantojuši Meiera donora materiālu, lūgums - viņi satraukušies, ka šāda vīrieša rīcība apdraud viņu bērnu tālāko dzīvi un drošību, veidojot romantiskas un ģimenes attiecības ar citiem cilvēkiem, kas varētu izrādīties potenciāli viņu radinieki.

Šādi gadījumi ir ieguvuši sabiedrības ievērību jau iepriekš - piemēram, vīrietis, kurš, meklējot aknu donoru savai sievai, uzzin, ka sieva patiesībā ir viņa bioloģiskā pusmāsa, vai vīrietis Ķīnā, kurš pēc meitas zaudējuma adoptējis puisēnu, kurš izrādījies viņa dēls.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas