Judins: meitenīti nogalinājušam dzērājšoferim vairāk par 4 gadiem nepiespriedīs

tautaruna.lv 25.janvāris 2022, 16:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Janvāra sākumā Pļavniekos notika traģēdija - dzērājšoferis uz pārejas notrieca trīs cilvēkus - astoņus gadus veco Emīliju, viņas mammu un vecmāmiņu. Emīlija neizdzīvoja. Slimnīcā par veselību cīnās meitenes vecmamma, bet meitenes māte turpina ārstēties mājās.
"Mana prognoze ir šāda. Mēs dzirdēsim, ka šis tiesājamais tiesā atvainosies cietušajiem. Viņš teiks, ka viņam ļoti žēl. Varbūt kaut ko kompensēs. Būs atsauksmes no darba, kāds viņš ir brīnišķīgs kolēģis. Kaimiņi, varbūt ģimene ko pateiks. Un tiesa šeit saskatīs daudz pozitīvu aspektu. Un viņš solīs nekad vairs nedzert. Un viņš saņems nevis desmit, bet četrus gadus,” raidījumā "ТЧК" sacīja Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins, vēsta Rus.LSM.lv.
Krimināllikuma pants, pēc kura ir apsūdzēts autovadītājs, paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem. Pēc Andrejs Judins teiktā, tiesas gandrīz nekad nepieņem spriedumus ar maksimālo termiņu.
“Problēma nav sankcijā, bet gan tajā, kāds sods tiks piemērots. Spriedumos parasti 10 gadi neparādās. Lielājoties tie ir pieci, pieci ar pusi gadi. Nezinu, kādu sodu šoreiz piemēros tiesa, bet paredzu, ka tiks piemērota ierastā prakse. Par nāves izraisīšanu aiz neuzmanības maksimālais sods ir trīs gadi, piespiedu darbs un naudas sods. Ja vairāki cilvēki gājuši bojā aiz neuzmanības, sods ir līdz pieciem gadiem cietumā un naudas sods. Šajā gadījumā mēs redzam noziegumu, kurā ir divi elementi - apzināta braukšana reibumā, bet attiecībā uz nāvi, protams, tā ir neuzmanība. Tāpēc šeit mums ir nevis trīs gadi, bet desmit gadi,” sacīja deputāts.

Portāls NRA jau rakstīja, ka negadījums Andreja Saharova ielā notika svētdien, 9. janvārī. Drīz pēc avārijas 1987. gadā dzimušais vīrietis, kurš uzbrauca gājējiem un aizbrauca no notikuma vietas, aizturēts turpat netālu Dzeņu ielā. Viņš savu vainu atzinis. Tika konstatēts, ka viņam ir 2,8 promiles, kā arī viņš vadīja auto bez autovadītāja tiesībām.

Spēkrata vadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un viņš atradies apmēram trīs promiļu stiprā alkohola reibumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas