Kādas pašlaik ir prognozes Latvijā par Covid-19 saslimšanu?

tautaruna.lv 25.janvāris 2022, 15:16
 
Vladislavs Proškins/F64
Vakcinācijas procesa koordinators, epidemiologs Ņikita Trojanskis kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" modelēja iespējamās prognozes par saslimšanu ar Covid-19.

Šobrīd valdot pieņēmums, ka omikrons ir tikai par trešdaļu maigāks nekā delta paveids.

"Pagaidām modelis precīzi prognozē saslimstības līkni un pēc bāzes scenārija mēs februāra vidū, drīzāk februāra pirmajā pusē varam sasniegt veselus 22000 vienlaicīgi inficētus cilvēkus," puž N. Trojanskis, piebilstot, ka gadījumā, ja pieņēmumi par omikrona bīstamību ir pareizi, tad tuvākajās nedēļās iespējams piedzīvot diezgan strauju kāpumu stacionēto pacientu vidū.

Viņš pauž, ka pašreizējās prognozes liecina, ka jau pēc trim nedēļām varētu tikt sasniegts 2000 stacionēto skaits.

"Bet es ļoti ceru, ka tā nenotiks, bet mēs balstāmies uz to, ko redzam citās valstīs. Citās valstīs pasargāto cilvēku skaits ir tomēr lielāks nekā Latvijā, tāpēc citās valstīs mēs nedzirdam par tādiem hospitalizēto viļņiem, kādus paredzam Latvijā," saka Ņ. Trojanskis.

Epidemiologs atzīst, ka pats iepriekš paustās prognozes, kas izpelnījās asu reakciju sabiedrībā, bija neprecīzi noformulējis. "Tiešām taisnība, ka es dažreiz ne visai konsistenti komunicēju, jo mums ir bāzes scenārijs un ir daudz citu scenāriju," pauž epidemiologs.

Ņ. Trojanskis norāda, ka joprojām bāzes scenārijā paredz, ka stacionēto skaits pārsniedz 4000. "Bet mana doma bija, ka diezgan drīz mēs varam sasniegt arī tos 1200, 1300. Ka tas nav aiz kalniem," skaidro epidemiologs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:39

Jaunākās diskusijas