"Nožēlojams melis!" Gobzems velta Levitam asus vārdus

tautaruna.lv 25.janvāris 2022, 9:20
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Lielu skandālu Latvijas medija vidē izraisīja prezidenta Egila Levita rīcība, kad viņš nenoņēma cepuri Valsts himnas atskaņošanas laikā Gunāra Astras pieminekļa atklāšanas pasākumā. Eļļu ugunij pielēja arī prezidenta atvainošanās.

Kā tika vēstīts, par Valsts prezidenta Egila Levita misēkli ar nenoņemto cepuri Valsts himnas atskaņošanas laikā prezidenta vārdā Latvijas televīzijas sižetā atvainojās viņa padomniece Aiva Rozenberga.

A. Rozenberga skaidroja, ka prezidents nebija novilcis cepuri tādēļ, ka bija satraukts to cilvēku dēļ, kuri mēģināja traucēt pasākuma norisi, vēstīja lsm.lv.

Gobzems, komentējot šo situāciju, pauda pārliecību, ka Levitam ir jāatkāpjas.

"Uzruna Egilam Levitam. Jums ir jāatkāpjas, jo 1) Jūs esat nožēlojams melis, un tas Valsts prezidentam nepiedien; 2) Jūs atvainoties sūtījāt sievieti, nevis atvainojāties pats, un tas nav vīrieša cienīgi; un 3) treškārt, ja Bruņoto spēku virspavēlnieks satraucas no māla svilpīšu skaņām, tad tāds cilvēks nevar būt Bruņoto spēku virspavēlnieks. Jums ir jāatkāpjas!" argumentēja Gobzems.

Viņš arī uzsvēra, ka satraukums nav nekāds arguments.

"Kad man rakstīs kārtējo administratīvo sodu, un tas būs nākamnedēļ, es atsaukšos uz tā saukto prezidentu Levitu un ka arī esmu satraukts. Piemēram, tesu uz 160 km/h, jo biju satraukts, un tas nav meli, ka biju satraukts. Es Tukumā, Ventspilī, Liepājā, kur mani arestēja, arī biju satraukts. Ielaidu pa gurķi, jo biju satraukts, atvainojos, ka tā. Iegāju bankā maskā ar stroķi un savācu piķi, nu sorry, atvainojos, biju satraucies par apkures un elektrības rēķinu. Vienu vārdu sakot - satraukums atbrīvo no atbildības, cik saprotu. Lai ar mani strādā psihologi, jo biju satraukts. Izklausās, ka runa ir par kaut kādu nepieskaitāmo, kuram nav personiskās lemtspējas, nevis Valsts prezidentu. Nu notāri parasti pārbauda, vai pie pilna rubļa pirms nostiprinājuma lūgumus paraksta vai tomēr satraukts. Mūsējais ar hūti satraukumā laikam zaudē lemtspēju. Nu gadās."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas