"Kaut kas nav īsti labi!"; sieviete Facebook saņem aizdomīgas vēstules

Lelde Veinberga 7.decembris 2020, 19:33
 
Pixabay
Sociālajā tīklā Facebook kāda sieviete brīdina par "ķēžu vēstulēm", kurās it kā pazīstama kontaktpersona nosūta saiti uz kuru lūdz uzklikšķināt.

"Šodien pa nakti atnāk ziņa no meitenes, kura nav man draugos un kuru es nepazīstu. Bija manā sarakstē, jo kaut kad sen, sen atpakaļ gribēju nopirkt bērnam drēbes no viņas.

Kas man lika aizdomāties, ka kaut kas nav īsti labi? Tas, ka ziņa nāca plkst. 4 no rīta un tas, ka mūsu sarakste notika pirms gada apmēram, pluss - pats teksts. Uz manu jautājumu vai tik šī nav krāpšana. atbilde bija - nav!

Es atradu šīs meitenes vīru un drošības pēc viņam uzrakstīju un aizsūtīju screenu. Google ievadod šādu lapu neko neizdod. Tāpēc es nesaprotu, kas tas ir un kamdēļ," neizpratnē ir Katerina.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Komentāros cilvēki norāda, ka šādām sūtītām ziņām nedrīkst uzticēties - uzklikšķinot uz saites tiek "nozagta" pieeja Facebook profilam. No cilvēka profila, kurš uzspieda uz aizdomīgās saites, tiek nekontrolēti sūtītas ziņas viņa kontaktiem.

Valsts policija regulāri aicina neuzķerties uz aizdomīgām saitēm un uz tām neklikšķināt, lai nekļūtu par krāpšanas upuri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:15

Jaunākās diskusijas