Skaistumkaraliene Viktorija Brovuna atklāj, kā viņas meita nonāca krāpnieku rokās

Lelde Veinberga 7.decembris 2020, 19:02
 
Facebook
"Uzmanību, krāpnieki," ierakstu Facebook iesāk lielo izmēru modele, skaistumkonkursa titula "Miss Plus Size Universe" ieguvēja, restorāna "Felicita" īpašniece Viktorija Brovuna, kur atklājusi, kā krāpnieki apmānījuši viņas meitu.

"Sākšu ar to, ka iesniegums policijā jau iesniegts un notiek vainīgās puses pratināšana. Rakstu šo šeit, jo gribu informēt citus vecākus par darbībām uz kurām var uzķerties jebkurš bērns. Vienvārdsakot mehānisms iedarbināts!

Mana 10 gadīga meita tikusi krāpnieku rokās.

Viss sākās ar to, ka bērns ir reģistrējies aplikācijā "Likee", kur tiek ievietoti jauki video ar dejas elementiem, vai parodijas. Kāda meitene vārdā M... no Imantas uzprasījās manam bērnam draugos. Aizgāja tik tālu, ka apmainījās ar telefona numuriem un tālākā komunikācija notika Whats up lietotnē. Vārds pa vārdam izrādījās, ka meitene no Imantas it kā šuj plīšu kostīmus. Sūta bildes ar gataviem kostīmiem un rāda materiālus no kādiem var uzšūt sev tīkamo kostīmu. Iestarpināšu, ka meitene, kura veic šāda veida komercdarbību ir 13 gadi. Labi! Sarakste turpinās un protams mans bērns 10 gados neaptver, kas notiek, liekas, ka viss ir ļoti jauki. Lasot saraksti, es saprotu, ka vainīga puse izmanto bērna uzticību tam, ka viss ir godīgi.

Sarakstē M... māca, ka nevajag teikt vecākiem par to kas notiek un ja vecāki naudiņu nedod, tad tu vari to paņemt, kad neviena nav mājās. Tad notiek sarunas par to kā varētu bērnu pavedināt tikties un nodot naudu pasūtījumam.

Man bija šoks, kad no sarakstes esmu sapratusi, ka mana meita droši devās uz tikšanos un jau ir atdevusi kopā 60 EUR nezināmai meitenei.
Ja mana meita atbildēja ar atteikumu, tad tika pielietota psiholoģiska iedarbība, piemēram, "nu tev taču vajag to kostīmu", "tu taču gribu to", "es jau viņu uzšuvu tev būs jāņem, bet cena būs pa 5 EUR augstāk, jo man vajag savām lietām to naudu", "ja tu nevari tikties es varu piebraukt pie mājas, ieliec naudu maisiņā un izmet pa logu" utt.

Kad nauda tika nodota, apstrāde turpinājās un jau agresīvāk, par nākamo pirkumu tika pieprasīts 120EUR.

Un pie tā visa tekstā sāk vairāk parādīties lamu vārdi un balss ziņas, kur var dzirdēt, ka garastāvoklis mainīgs un brīžiem nav adekvāts. Piemēram, "tava māte ir s...., bet piedod par to, ka es tā viņu apsaukāju, vienkārši nav garīgais un man ļoti vajag naudu. Palīdzi man!"

Paldies Dievam, ka es šo saraksti pamanīju, protams novēloti, bet tomēr. Norunāju tikšanos ar meiteni no Imantas manas meitas vārdā, bet pirms, devos uz policiju un palūdzu aizsargāt bērna tiesības un ierasties uz tikšanos, lai konstatētu faktu. Viss notika! Fakts nofiksēts!

Pārsteigums bija par to, ka meiteni M... uz tikšanos atveda tēvs, kurš nebija klāt uzreiz, bet gan sēdēja mašīna un vēroja, kā policijas darbinieki pilda savu darbu. Pēc neilga laika tēvs tomēr grasās pienākt un pajautāt, kas notiek!? Mans secinājums, tēvs apzināti caur meitu pelna naudu un dullina mazus bērnus.

Tēvs uzvedās ļoti agresīvi policijas klātbūtnē. Atteicās braukt uz iecirkni, lai konstatētu faktu par ko tiek prasīta nauda. Protams minēja arī to, ka 13 gados nav iespējams nest atbildību un vecāki arī par to neatbild. Šoks! Vai tagad 13 gados var darīt ko grib?! Un vecāki neatbild par saviem bērniem!? Mantas esot tirgotas savas personīgās, jā, bet sarakste ir, kur tiek piedāvāts no kā taisīt, tā tad, tas nav pieskaitāms pie personīgām mantām un, tad vēl iesmērē kaut kādas vecas lietas. 10 gadi un 13 gadi tā ir liela starpība, kaut arī liekas, ka nē, bet ir.

Man bija viens liels jautājums manam bērnam: 'Kāpēc tu man neko neteici!" Biju šokā un sašutumā. Man ar bērniem vienmēr ir bijusi laba komunikācija un respekts, bet te.

Nedaudz nomierinājos un zvanīju psihologam konsultēties. Redziet, bērns 10 gados ne vienmēr ir spējīgs izvērtēt naudas nozīmi, cik tas ir daudz. Neteica, jo viņai likās, ka viņa spēj pati tikt galā, grib būt pieaugusi. Mantas, kuras tika viņai iesmērētas, viņa slēpa, jo baidījās vecākiem pateikt, ka no krājkases nauda paņemta un notērēta.

Es ļoti ceru, ka policija pildīs savu darbu, likuma noteiktajā kārtībā un aizsargās bērnu tiesības pareizi un adekvāti iesaistot, varbūt, citas pašvaldības. Pierādījumi ir. Ir arī izveidotas grupas no M... puses, kur tiek citi bērni dullināti, vecāki noteikti būs informēti.

Pagaidām no policijas dzirdēju frāzi: "Jūs pati vainīga, ka dodat telefonu un interneta pieslēgumu savam bērnam!" It kā varētu piekrist, bet tas netika dots ar mērķi kaut kam tādam, kas notika. Un es tomēr nofiksēju faktu, ka notiek krāpniecība, nu tad lūdzu, informējiet citus vecākus par to! Sargiet savus bērnus!" aicina uzņēmēja, publicējot fotogrāfijas, kurās redzams kādas mantas viņa meitai tika solītas un kādas beigās saņēma.

Policija jau iepriekš atgādinājusi, ka vecākiem bērniem jāatgādina, ka svešām personām nevajag uzticēties, jo nav iespējams paredzēt svešinieka nodomus. Nepazīstamam cilvēkam internetā, tāpat kā reālajā dzīvē nedrīkst uzticēties, jo nekad nevari zināt, kas atrodas otrā pusē, tādēļ jābūt uzmanīgam un nedrīkst atklāt personīgu informāciju ne par sevi, ne savu ģimeni vai tuviniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:11

Jaunākās diskusijas