Reiniks atklāj, ka pazinis trīs cilvēkus, kas miruši no Covid-19

Viktorija Gabrjuna 7.decembris 2020, 12:43
 
Vladislavs Proškins/F64
Dziedātājs Lauris Reiniks LTV raidījumā "Panorāma" pauda savu viedokli par Covid-19 izplatību pasaulē un neslēpa - viņš pazinis trīs Covid-19 upurus.

Lauris gan uzsver, ka cilvēki dzīvojuši Amerikā, ne Latvijā.

Taču arī Latvijā ar Covid-19 saslimuši daudzi Reinika paziņas.

"Amerikā, ne Latvijā, bet saslimuši Latvijā ir ļoti daudz pazīstami cilvēki, turklāt ar visiem smagajiem simptomiem, un tā nav gripa - o, gripa, gripa, nē, tā nav gripa, tā ir pavisam cita slimība un tas trakākais ir tas, ka mēs nekad nezinām, kā mūsu organisms uz viņu reaģēs, ja mums ir super imūnsistēma, baigi labi, apsveicu, paveicās bet visiem tā nepaveicas," sacīja Reiniks.

Jāpiebilst, ka sestdien Latvijā atklāti kopumā 526 Covid-19 gadījumi, savukārt deviņi sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Trīs no mirušajām personām bijušas vecumā no 65 līdz 75 gadiem, pieci no 75 līdz 85 gadiem un viena vecumā no 90 līdz 95 gadiem. Kopumā līdz šim Latvijā mirušas 262 ar jauno koronavīrusu inficētas personas.

Sestdien laikā Latvijā veikti 5822 Covid-19 testi, no kuriem pozitīvi bijuši 9%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu

Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 21 313 cilvēki, bet izveseļojušies 1866 cilvēki.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušajā diennaktī stacionēti 69 Covid-19 pacienti, tostarp, divi pārvesti cilvēki.

Kopā patlaban stacionāros ārstējas 604 pacienti, no kuriem 562 ar vidēji smagu slimības gaitu, 42 ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 13 pacienti, tostarp, divi pārvesti pacienti. Līdz šim kopumā stacionārus pametušas 1637 personas, kam bijusi apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas