FOTO: kāds 11 gadus vecs zēns reiz nosūtījis bijušajam Valsts prezidentam Kviesim pavisam neparastu dāvanu

tautaruna.lv 22.decembris 2023, 7:00
 
pexels.com
Jau tepat aiz stūra ir Ziemassvētki, vieni no gada gaidītākajiem svētkiem. Daudziem šo svētku tuvošanās var sagādāt pamatīgas galvassāpes, jo reizēm izdomāt, kā iepriecināt savus mīļotos, kuriem, piemēram, jau viss ir, nav viegli. Latvijas Nacionālais arhīvs dalās interesantā pieredzē, ko reiz dāvanā saņēmis bijušais Latvijas prezidents Alberts Kviesis.

Alberts Kviesis bija Valsts prezidents laikā no 1930. līdz 1936. gadam.

Latvijas Nacionais arhīvs sociālajā medijā "Instagram" dalījies ar jauku vēstuli, kuru reiz uz svētkiem saņēmis prezidents.

1933. gadā, 11 gadus vecais Igors no Saldus īsi pirms Ziemassvētkiem nosūtīja vēstuli Albertam Kviesim.

Tajā rakstīts: "Priecīgus Ziemassvētkus un 1934. gadu. Sūtu savu mazo mīlulīti Monkīti. Kā mazu dāvanu no manīm uz Ziemassvētkiem. Audziniet viņu lielu veselu."

Zēns vēstulē arī lūdzis, lai prezidents pēc iespējas ātrāk izņem dāvanu, lai Monkītis nenosalst un neizkalst.

Pēc vēstules nav saprotams, kas ir Monkītis, kuru zēns nosūtīja prezidentam. Kā skaidro Latvijas Nacionālais arhīvs, tad Monkītis bija trusis. Reiz mazais zēns bija lasījis, ka prezidents dāvanā no kāda bija saņemis stirnu, tāpēc iedomājies, ka varētu Albertam Kviesim uz svētkiem nosūtīt savu skaistāko un mīļāko trusīti - Monkīti.

Zēns par savu nodomu nebija nevienu informējis. Vien nosūtot dāvanu, viņš vecākiem esot atklājis, ko izdarījis.

Pateicībā par dāvanu svētkos, Valsts prezidents zēnam nosūtīja grāmatas “Ainas no mūsu dzimtenes zvēru dzīves” un “Ienesīga truškopība”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas