Klimata aktīvistes Grētas Tūnbergas vārdā nodēvēts jauns sindroms; kā tas izpaužas?

tautaruna.lv 23.decembris 2023, 12:20
 
EPA/Scanpix/Leta
Grēta Tūnberga ir 20 gadus veca zviedru vides aktīviste. Viņa plašāku mediju uzmanību un atpazīstamību ieguva 15 gadu vecumā, kad protestēja pie Zviedrijas parlamenta, aicinot rīkoties, lai apturētu klimata pārmaiņas.

Medijs "The Sun" vēsta, ka Liebritānijā slavenās klimata aktīvistes vārdā nodēvēts jauns sindroms - "Grētas sindroms".

Extinction Rebellion, kas ir Lielbritānijā dibināta globāla vides kustība, norāda, ka atsevišķiem demonstrantiem, pateicoties satraucošajiem notikumiem klimata jomā, iespējams, nepieciešama palīdzība.

Extinction Rebellion uzsver, ka klimata pārmaiņas un piedalīšanās protestos var "novest pie tā, ka dažiem no mums būs nepieciešama palīdzība".

Lai atbalstītu savus biedrus, kurus pārlieku satrauc klimata pārmaiņas, viņiem tiks piedāvāts īpašs emocionālā atbalsta rīks. Pakalpojumu varēs izmantot jebkurš pilngadību sasniedzis cilvēks, kurš saskaras ar "šoka, dezorientācijas, baiļu vai bezspēcības sajūtu, panikas un neticības sajūtu" par "klimata ārkārtas situāciju". Tieši viss šis sajūtu kopums nodēvēts par "Grētas sindromu".

Kustība norāda, ka emocionālā atbalsta rīks varētu palīdzēt protestētājiem, kuri "jūtas satriekti, izmisuši vai izdeguši", kā arī "ikvienam, kas strādā klimata jomā, kuram ir grūti apvaldīt savas emocijas, kas rodas, saskaroties nepārvaldāmiem faktiem".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:33

Jaunākās diskusijas