Neliela pilsētiņa Eiropā nosaukta par 2024. gada Ziemasvētku galvaspilsētu

tautaruna.lv 23.decembris 2023, 13:40
 
pexels.com
Neliela pilsētiņa Čehijā izpelnījusies ievērojamu atzinību un nosaukta par 2024. gada Eiropas Ziemassvētku galvaspilsētu, vēstīts "The Sun".

Decembra sākumā Brno pilsēta Čehijā, kurā mīt nedaudz vairāk par 379 tūkstošiem iedzīvotāju, tika kronēta par 2024. gada Eiropas Ziemassvētku galvaspilsētu.

Starptautiskas žūrijas locekļi vienbalsīgi atbalstīja šo titulu piešķirt nelielajai pilsētai Čehijā.

Brno ieguva pirmo vietu un titulu, pataicoties "svētku aktivitāšu iespaidīgajai kvalitātei un atbilstībai Eiropas vērtībām".

Katru ziemu pilsēta tiek pārveidota par svētku brīnumzemi, pateicoties vairākiem Ziemassvētku tirgiem, milzu 13 metrus augstajai svētku eglei. Egle ik gadu, jau kopš 1924. gada, tiek novietota Brīvības laukumā.

Lai gan pilsētas Ziemassvētku plāni 2024. gadam nav izziņoti, tiek uzskatīts, ka arī nākamgad tiks piekoptas tādas pašas svētku svinēšanas tradīcijas, kā līdz šim.

Brno ir pilsēta Čehijas dienvidaustrumos, pēc iedzīvotāju skaitā otra lielākā pilsēta valstī. Dienvidmorāvijas apgabala centrs. Vēsturiski Brno bijusi Morāvijas novada galvenā pilsēta.

Salīdzinājumā ar Rīgu, Latvijas galvaspilsētā mīt vairāk nekā 632 tūkstoši iedzīvotāju. Rīga ir 307,2 km² liela, bet Brno - 230,2 km².

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas