Pāvests Francisks nolēmis lauzt vairāk nekā gadsimtu ilgo tradīciju

tautaruna.lv 23.decembris 2023, 5:00
 
Reuters/Scanpix/Leta
Romas pāvests Francisks ir cienījamā vecumā. Viņam šobrīd ir 86 gadi. Kā atklāj pāvēsts, tad viņš jau ir sagatavojies brīdim, kad dosies mūžībā, vēsta "Daily Mail".

Pāvests jau ir izlēmis, kur vēlas tikt apglabāts. "Vieta jau ir sagatavota," savus bēru plānus intervijā Meksikas televīzijai "N+" atklāja pāvests.

Viņš būs pirmais pāvests pēdējā gadisimta laikā, kas tiks apbedīts ārpus Vatikāna.

Pāvests, kuram svētdien aprit 87 gadi, ir nolēmis atteikties no Vatikāna greznības un vēlas, lai viņa bēru rituāli būtu daudz piezemētāki un vienkāršāki. Francisks atklāja, ka ir sadarbojies ar Vatikāna ceremonijmeistaru arhibīskapu Djego Ravelli, lai vienkāršotu sarežģītos pāvestu bēru rituālus, kas tika piekopti atvadoties no viņa priekšgājējiem.

Francisks sacīja, ka, pateicoties viņa uzticībai Marijai, Dieva Mātei, viņš ir nolēmis, ka vēlas tikt apglabāts Romas Santa Maria Maggiore bazilikā. Kā izrādās, tad šī bazilika viņam ir ļoti īpaša un ikreiz viņš dodas uz turieni lūgties pirms un pēc katra sava ārzemju ceļojuma.

Pēdējais pāvests, kas tika apglabāts ārpus Vatikāna, bija Leons XIII, kurš nomira 1903. gadā un ir apglabāts Svētā Jāņa Laterāna bazilikā Romā.

Pāvests Francisks ir zināms ar to, ka viņam nepatīk pārlieku liela greznība. Kopš iecelšanas pāvesta godā Francisks ir vairījies vilkt tumšsakano kažokādas apmetni, tāpat viņš, pretēji saviem priekšgājējiem, nevalkā masīvu zelta krustu, bet ap kaklu tur nelielu krustiņu sudraba krāsā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas