Jau kopš bērnības dziedātāja Šēra sirgst ar nopietnu veselības kaiti

tautaruna.lv 23.decembris 2023, 20:20
 
AFP/Scanpix/Leta
Popzvaigzne Šēra ir slavena ar savu spēcīgo vokālu. Ne viena vien viņas dziesma ir kļuvusi par pasaules hitu. Medijs "Daily Star" atklāj, ka parelēli spožajai karjerai dziedātāja visu savu dzīvi centusies sadzīvot ar nopietnu veselības kaiti.

Superzvaigzne atklāj, ka viņai ir disleksija.

Disleksija ir sindroms, kad tā īpašniekam lasīšanas un/vai rakstīšanas spējas ir zemākā līmenī nekā varētu gaidīt pēc viņa intelektuālā līmeņa. Disleksiju piedēvē cilvēkiem, kuru lasītproblēmas nevar izskaidrot ar inteliģences trūkumu, sensorajām problēmām vai nepilnīgu apmācību.

Kā atklāja dziedātāja, tad bērnībā viņa ļoti par to pārdzīvojusi un bieži tā dēļ raudājusi.

"Man ir disleksija, tāpēc skolā man gāja slikti," stāsta Šēra. "Vienu reizi es atnācu mājās ar šo briesmīgo matemātikas atzīmju lapu un raudāju. Es teicu, mammu, mammu, ko es daru, es nemāku matemātiku, un viņa teica, mīļā, kad tu būsi vecāka, tev būs kāds, kas to izdarīs tavā vieta."

77 gadus vecajai Šērai disleksija tika diagnosticēta vien, kad viņa bija pilngadīga. Savā autobiogrāfijā "The First Time" Šēra rakstīja: "Es nespēju lasīt pietiekami ātri, lai paveiktu visus mājasdarbus. Gandrīz viss, ko iemācījos, man bija jāiemācās klausoties."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas