Neirozinātniece atklāj veidu, kā viegli tikt vaļā no "riepiņas" uz vēdera

tautaruna.lv 1.oktobris 2023, 14:00
 
pexels.com
Kā zināms, tad mazkustīgs dzīvesveids un neveselīga pārtika var veicināt svara pieaugumu. Neirozinātniece, ārste Tali Šarota norāda, ka ir vēl viens faktors, kas var veicināt tauku uzkrāšanos vēdera zonā, vēsta "Daily Star".

Izrādās, ka līdztekus neveselīgam uzturam un fizisko aktivitāšu trūkumam, svara pieaugumu, īpaši tauku uzkrāšanos vēdera zonā var veicināt stress.

Zinātniece uzskata, ka vēdera zonas apkārtmēru, iespējams, samazināt, ja tiek samazināts stress.

Šarota min, ka par stresu atbildīgais hormons kortizols gan vīriešiem, gan sievietēm var palīdzēt uzkrāt taukus vēdera zonā. Zinātiece skaidro, ka bieži ir dzirdējusi, ka cilvēki sūdzas, ka viņu vēders ir kļuvis lielāks un viņi ir sākuši mazāk ēst, biežāk vingrot, taču nekas nepalīdz. Šajā brīdī ārste aicina pievērst uzmanību tam, vai ikdienā nepiedzīvojat lielu stresu, jo tas varētu būt vaininieks tam, kāpēc neizdodas zaudēt svaru.

Ja ikdienā sāksiet arvien vairāk sportot, ēst veselīgāk, bet neko nedarīsiet lietas labā, lai mazinātu stresu, svaru zaudēt nebūs iespējams, uzsver neirozinātniece. Kortizols var veicināt nekontrolējamu apetīti.

Ārste iesaka, ka labākais veids, kā pārvarēt ar stresu saistītās problēmas, ir "nonākt pie pamatcēloņa" jeb saprast, kas izraisa stresu un censties ar to cīnīties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas