Purvciemu terorizē noziedznieki; vietējie stāsta par redzēto

tautaruna.lv 1.oktobris 2023, 4:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Purvciemā pēdējās nedēļas laikā paveiktas vairākas zādzības no automašīnām. Daži vietējie paspēja nofotografēt vīriešus melnos tērpos, kuri sistemātiski apsekoja Varavīksnes, Pūces, Žagatu un citas ielas, vēsta "Degpunktā".

Danas vīrs izlēma ģimenes automašīnā atstāt savus darba piederumus. Viņš nemaz nenojauta, ka vietējais zagļu grupējums to uztvers kā aicinājumu uz saldo ēdienu. Mikroautobuss tika novietots Pūces ielā, tieši pie daudzdzīvokļu māju logiem, taču tas garnadžiem netraucēja paņemt kāroto.

“Nākamās dienas rītā konstatējām, ka mums ir nozagti dārgi instrumenti, kas vīram nepieciešami darbam,” stāsta Dana.
Nākamajā dienā Danas vīrs atklāja zagļu grupējuma pulcēšanās vietu un vēroja svešiniekus pa gabalu.

“Vīrs gāja ārā ar suni ap trijiem no rīta un redzēja trīs aizdomīgus vīriešus. Vienam no viņiem redzēja somu, viņiem bija cimdi rokās,” stāsta Dana.

Policijā tika nodots iesniegums, un inspektori uzsāka izmeklēšanu, taču ar Danas ģimenes aptīrīšanu zagļu ieinteresētība nebeidzās. Pāris dienu vēlāk tajā pašā apkaimē kāds vīrietis ap vieniem naktī pamanīja rosību daudzdzīvokļu mājas pagalmā Varavīksnes gatvē. Palūkojoties pa logu, atklājās, ka divi zagļi kapucēs pārbauda svešu automašīnu salonus, cerībā atkal atrast kaut ko vērtīgu.

“Ieraudzīju, ka kaut kādi džeki ar lukturīšiem skatās automašīnās, ar vienu telefonu filmēju, ar otru izsaucu policiju,” stāsta Purvciema iedzīvotājs.

Vīrietis dusmīgi uzsauca zagļiem, lai viņi pazūd no rajona, bet garnadži nešķita nobijušies un visai mierīgā solī devās prom. Kad ieradās policija, tumšajās drēbēs tērptie svešinieki bija paslēpušies. Aculiecinieks aicina apkaimes iedzīvotājus būt uzmanīgiem - izskatās, ka zagļi kļuvuši arvien bezbailīgāki.

Aizdzīti no Varavīksnes ielas, zagļi devās tālāk. Ap sešiem no rīta viņi iesoļoja Žagatu ielā. Tur, pārbaudījuši visus auto, viņi tomēr atrada kaut ko sev noderīgu. Zagļu darbības redzēja Jānis, kurš pamodās ap pieciem no rīta, un paspēja svešiniekus nofotografēt.

“Es cēlos uz darbu, taisīties uz vilcienu. Tikko kā izkāpis no gultas, dzirdu, ka sāk gaudot mašīnas signalizācija. Nolēmu paskatīties pa logu un redzēju, kā divi čaļi skrien prom no tās mašīnas…Viņi kaut ko rokās stiepa, es tikai neredzēju, ko,” stāsta Jānis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

1.oktobris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas