VISC pārstāves sacītais LTV sacēlis pamatīgu traci soctīklos

tautaruna.lv 1.oktobris 2023, 9:30
 
Pixabay
"Ja mēs visu aizliegsim, kas saistīts ar Krieviju un neizmantosim iespēju mācīties arī krievu valodu, mēs tādā kā informācijas vakumā dzīvosim?" nesen raidījumā "Panorāma" šādu viedoklis pauda Valsts izglītības satura centra vecākā eksperte Rita Kursīte. Viņas sacītais izsaucis lielu sašutuma vētru soctīklos.

"Vakara kauns un bažas LTV sižetā… Rita Kursīte, VISC vecākā eksperte, cilvēks, kas piedalās lemšanā par to, ko mūsu jauniešiem mācīties, atklāti un satraukti pauž viedokli, ka bez krievu valodas zināšanām Latvijā iestāsies informācijas vakuums," vietnē "X" raksta Ivars.

Dmitry: Varbūt kundze pati neko citu kā RU propagandu nepatērē, ja jau šķiet, ka bez tās valodas kaut kāda informācijas vakūms iestāsies… Diez, cik valodas viņa zina? Manuprāt, izcils kandidāts uz lidošanu ārā no amata.

Jānis: Te ir uzskatāms pierādījums, ka VISC ir darbinieki, kas jau kādu laiku atrodas informācijas vakuumā. Ja tā, tad kompetenču izglītība laikam vēl ir tikai ziediņi.

Lauruss: Nu es nezinu kā mēs to pārdzīvosim,ja nebūsim zombiju pasaulē

Raits: Tā ir kārtējā mums uzspiestā netaisnīgā valodu status quo sargātāja. Bet ir īstais brīdis šo mainīt, kopā ar tādiem aizstāvjiem.

Dzelzs cilvēks: Te patiesībā traģiski, ka cilvēks, kurš dzīvo vairāk kā 30 gadus senā neeksistējošas savienības ideolģijas telpā vai citiem vārdiem informācijas vakuumā, nosaka izglītības saturu.

Dāvids: Bez krievu valodas - iestājas informācijas vakums? Njāa. Jādomā, vai tas ir etanols vai citas vielas, kas šo vakumu galvā kundzei izraisīja.

Jau ziņots, ka patlaban ir zināms, ka obligātā krievu valodas pasniegšana vispārizglītojošajās skolās beigsies tikai 2031. gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas